dinsdag 3 juli 2007

Tomate Garnaal

Tomaat Garnaal
Zo makkelijk te maken en zo lekker, Tomate Crevette, al jaar en dag een van mijn favorieten, zowel met frietjes als met stokbrood.

Nodig per persoon:
-100 gram Belgische, grijze garnalen
-1 grote of 2 kleine tomaten
-Mayonaise naar smaak

-Snij de tomaten onderaan kruislings in
-Kook water en laat de tomaten een paar seconden meekoken
-Haal de tomaten uit het water een laat schrikken in koud water
-Pel de tomaten, snij er een "hoedje" af en haal uit
-Strooi er wat zout in en zet omgekeerd op een paar velletjes keukenrol of een propere handdoek.
-Doe de garnalen in een kommetje en roer er wat mayonaise onder, houdt enkele garnalen apart om te garneren

-Draai de tomaten weer om, schep boordevol garnalen zet het hoedje er weer op en garneer met wat garnalen.
-Eet met brood of frietjes.

4 opmerkingen:

  1. Anoniem3.7.07

    Mor gij zijt een echt keukenwonder gij, een echt keukenwonder zeg ik u!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah nee bakkes, gepelde koude tomaten vind ik vies. Geef ze mij maar mét velleke :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mor neen gij, zonder velleke is veel mooier. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem17.9.09

    Ik doe een beetje mayonaise, een beetje ketchup, een gekookt eitje samen en maak daar een prakje van en doe dan pas de garnalen erbij. En dit dan in een uitgeholde tomaat doen. Jammie!

    Sara

    BeantwoordenVerwijderen