Zo makkelijk te maken en zo lekker, Tomate Crevette, al jaar en dag een van mijn favorieten, zowel met frietjes als met stokbrood.
Nodig per persoon:
-100 gram Belgische, grijze garnalen
-1 grote of 2 kleine tomaten
-Mayonaise naar smaak
-Snij de tomaten onderaan kruislings in
-Kook water en laat de tomaten een paar seconden meekoken
-Haal de tomaten uit het water een laat schrikken in koud water
-Pel de tomaten, snij er een "hoedje" af en haal uit
-Strooi er wat zout in en zet omgekeerd op een paar velletjes keukenrol of een propere handdoek.
-Doe de garnalen in een kommetje en roer er wat mayonaise onder, houdt enkele garnalen apart om te garneren
-Draai de tomaten weer om, schep boordevol garnalen zet het hoedje er weer op en garneer met wat garnalen.
-Eet met brood of frietjes.
Tomate Garnaal
Labels: Koken