Aubergineschotel

TomatensausAuberginesAubergineschotel
Ik lust alle groenten graag, maar aubergines vind ik heel erg lekker en wat dat betreft is Jef een zoon van zijn moeder want hij eet bijna net zo'n grote portie van dit gerecht als zijn moeder.
De tomatensaus is van een zalige eenvoudigheid en met rijst en een groene salade is dit een lekkere, volledige maaltijd.

Nodig voor drie personen:
-2 aubergines
-6 tomaten
-2 teentjes look
-25 ml room
-1 el citroentijm
-1 el bieslook
-1 el peterselie
-1 el dragon
-een blok parmezaan
-olijfolie
-peper en zout

Snij de tomaten in grote stukken, ik ontvel de tomaten niet maar speur de velletjes nadien op en haal ze uit de saus, ofwel doe je hetzelfde, ofwel ontvel je de tomaten voor het in stukken snijden want met vel is niet leuk.
Laat een klontje boter smelten en stoof de tomaten een kwartiertje met wat look, peper en zout.
Snij ondertussen de aubergines in plakken van één cm, pers een teentje look in een half glaasje olie en smeer de plakken hiermee in.
Laat een grilpan heel heet worden en gril de plakken aubergine aan beide kanten tot ze gaar zijn.
Giet de room in een kookpot en laat inkoken tot de helft, snipper de kruiden fijn en voeg ze toe samen met een hoop geraspte parmezaan wanneer de room voldoende is ingekookt.
Vul een ovenschaal met plakken aubergine bedek met tomatensaus, strooi daarover kaas en ga zo verder, eindig met tomatensaus.
Giet hierover de roommengeling en werk af met geraspte kaas.
Laat wat staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Zet een half uurtje in de oven en dien op met wat gesnipperde bladpeterselie erover gestrooid.

Als je er rijst bij serveert kan je de rijst aanstoven in de overschot van de look met olie waarmee je de aubergine hebt ingesmeerd.

Jum.