donderdag 30 augustus 2007

De test, het einde.

Avocadotest
In juni smeet ik ze buiten, ik sprak er niet meer tegen en liet ze aan hun lot over en dit is er van geworden.
De wedstrijd tussen pit één, beter gekend als de pit waar elke dag vriendelijk een klapke mee gedaan werd, pit twee, ook gekend als de pit die het altijd gedaan had, niks goed kon doen en waar dan ook nog eens onvriendelijk tegen gesproken werd en als derde pit drie, de pit die staalhard genegeerd werd.

Ze zien er alledrie verschillende uit, de derde pit is altijd het kneusje geweest en ziet er nu ronduit vreemd uit, rare bladeren en gewrongen stengels, pit twee is altijd de grote en stoere plant geweest en nu nog steeds, de grootste en het meest aantal bladeren en dan pit één die eigenlijk nu twee meter moest zijn, met gigantische avocado's tussen een weelderig bladerendek ziet er redelijk uit, een beetje afhangende bladeren (maar dat kan ook door het watertekort komen) maar voor de rest vrij gezond en niet afwijkend van hoe volgens mij een avocadoplant er moet uitzien op jeugdige leeftijd.

Ik beëindig hierbij het experiment, als er iemand de test wil overnemen, u mag ze hebben.

Voor het nageslacht nog eens de tussenstanden:
Er is zwaar gedemareerd, we hebben een nieuwe leider! Pit 1 staat aan de leiding, zwaar aan de leiding, een hele lange stengel en daaraan veel blaadjes. Pit 2 stond heel de tijd aan de leiding maar zakt af naar de tweede plaats. Pit 3 heeft heel lang stilgestaan na de verplanting, maar ineens waren er allerlei scheuten en die hebben nu allemaal blaadjes.
Alles kan gebeuren, ik voel het.
(10-5)

Groot nieuws! Pit één, heeft een lange wortel én een piepklein scheutje. Maar .. pit twee heeft vier VIER 4 wortels en een superlange scheut. Hoe kan dat?? Pit drie ocharme heeft vier kleine miezerige worteltjes en geen enkel scheutje. Pit drie voldoet dus aan al de verwachtingen, maar pit een haalt het bijlange niet van pit twee, hoe kan dat?
(29/03)

En we hebben een doorbraak! Uit alledrie de pitten komt een scheut (wortel) uit nr 2 komen er zelfs drie. (1-03)

Nog steeds geen verschil, allen vertonen ze een viezige onderkant waar ofwel een scheut gaat uitkomen ofwel het begin der verrottingsproses begint. (22-02)

Voorlopig nog geen verschil dus, maar geen man weet wat er broeit in de harde pit. (08-02)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten