Buidelsling patroon en werkwijze.

Buidelsling
1. Meet met een lintmeter op de plaats waar de sling gaat komen, zorg voor wat overschot waar het kind komt en knip uit de fleece. Leg de fleece zo dat hij niet rekt in de lengte en rekt in de breedte.

2. Plooi de fleece dubbel en weer dubbel.

3. Teken een ronding op de open kant, ongeveer zoals op de tekening en knip de vier lagen samen uit, of knip eerst de bovenste en dan een voor een de rest.
Onderaan neem je 6 tot 8 cm weg.

4. Leg de kant die je het meest als binnenkant gaat gebruiken tegen mekaar en stik op één cm.

5. Test of je sling goed van maat is, als je baby te diep zakt dan is hij te groot, ik heb hem liever wat strakker, maar dan is het niet zo makkelijk om al dragend te borstvoeden, als je kindje ver achteruit hangt maar het poepje zit goed dan moet je de ronding groter maken (zie stap 3) hou hiervoor je baby op de juiste plaats en meet de overschot aan het ruggetje, haal dit er dan later af. Je kan ook het bovenste stuk terugslaan over je schouder, zoals hier, dan zit het meteen een pak beter.
Hoe je de sling aandoet zie je hier, hoe je er een baby instopt zie je hier, ik zoek nog een nederlandsalige site.
Je baby moet steeds met zijn poepje dieper zitten dan met zijn knietjes, een goed filmpje over hoe een sling gebruiken zie je hier.

6. Als je de doek hebt aangepast aan jouw model en kind ga je de naad onderaan beter afwerken.
Je kan dit op verschillende manieren doen, de makkelijkste manier bij fleece is, de ene kant korter knippen en de langere kant over de kortere kant heenplooien en met een zigzag vaststikken.
Stap 3Stap 4

7. Rolzoom nog net de buitenkanten (zijkanten?) en klaar, op een minimum van tijd.