Komt er een konijn bij de bakker vraagt het: Heb jij wortelaart? Neen, zegt de bakker, dat heb ik niet. De volgende dag staar het konijn er weer. Bakker, heeft u worteltaart? Neen, zegt de bakker, dat heb ik niet. Die avond besluit de bakker om toch maar eens worteltaart te bakken. De dag nadien komt het konijn binnen en vraagt het: Bakker, heeft u worteltaart? Ja zeker, zegt de bakker, dat heb ik. Vies hé, zegt het konijn.
Worteltaart
4 eieren, losgeklopt
250 gram basterdsuiker
1,8 dl zonnebloemolie
300 gram bloem
3/4 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel bicarbonaat
2 theelepels kaneel
400 gram wortelen, geraspt, geschild indien niet biologisch
55 gram gepelde walnoten, gehakt
Verwarm de oven voor op 180°, Beboter een springvorm en bestuif met bloem.
Klopt de eieren met de suiker tot een romige massa en roer er dan de olie door.
Voeg de bloem, bicarbonaat, bakpoeder, kaneel toe en roer dooreen.
Doe de wortelen en noten erbij en meng snel met een mixer.
Giet in de vorm en zet een uur in de oven.
Laat iets afkoelen voor het uit de vorm te halen.
Het is echt wel lekker hoor, het konijn had ongelijk.
Het proeft wel naar biodynamische bakkerij met een vleugje geitenwollensok, maar ach het kan niet altijd Brugse beschuit met Munster zijn.
Neen, echt een aanrader én je smokkelt er groenten mee binnen.
Komt er een konijn bij de bakker ....
Labels: Koken