Of je het nu gelooft of niet, maar dit is dé manier om moussaka te maken, het is een hele job, maar het is het helemaal waard.
Voordeel is natuurlijk dat je alles op voorhand kan maken en het gewoon in de oven moet knallen een uur op voorhand.
Nodig:
-gehakt, rund of half om half
-één ui, gesnippperd
-één teentje look, geperst
-een blik gepelde tomaten in stukjes of passata
-kaneel
-aardappelen, geschild en in plakjes van max een halve cm.
-één aubergine, in plakken, bestrooid met zout en een half uur uitgelekt
-melk
-boter
-bloem
-peper en zout
-Bak het gehakt rul met de uitjes en de look, voeg de tomaten en één eetlepel kaneel toe.
Laat een kwartiertje sudderen.
-Bak de aardappelen in wat olie tot ze een bruin kleurtje krijgen.
-Spoel de aubergine af, smeer ze in met een mengsel van olijfolie en look en gril tot ze gaar zijn en bruine streepjes hebben.
-Maak een bechamelsaus met de melk, boter en bloem
Laat 50 gram boter smelten, neem van het vuur en voeg 50 gram bloem toe, roer en voeg een tas melk toe, roer af en toe en laat indikken, als de saus te dik is voeg je nog melk toe, voor 50 gram boter en bloem heb je 6à7 dl melk nodig.
Kruid met peper en zout en proef.
Vul nu de ovenschaal.
Begin met een laagje gehakt, daarop aardappelschijfjes, weer gehakt, aubergineplakken, gehakt, de resterende aardappelen en tenslotte de saus.
Zet 3 kwartier à een uur in een oven van 200°C
Smakelijk!
Mmmmmoussaka
Labels: Koken