Ik hou van pasta waar de saus sneller klaar is dan de spaghetti gaar is, dit is zo'n pasta, ik begin aan de saus als de spaghetti een minuutje in het kokende water zit, op die manier is alles gelijktijdig klaar.
Normaal kook je de erwtjes apart, maar ik kieper de erwtjes bij in het water van de pasta, waarom moeilijk doen enz.
Nodig voor twee volwassenen en een kind:
-Spaghetti, ik koop altijd spaghetti die in 11 minuten al dente is
-Een grote pot mascarpone, maar koop er twee want ik heb ook een bangelijk mascarpone-nagerecht
-Een doosje spekjes, zo die met twee tegen elkaar hangen
-Diepvrieserwtjes
-Peper en zout
Zet water op en doe de pasta in het kokende water.
Zet een pan op het vuur en kap er de spekjes in.
Bak de spekjes krokant en voeg de mascarpone toe, laat pruttelen en kruid met peper en zout.
Kieper de erwtjes twee minuten voor de pasta gaar is bij in het water, of kook ze apart.
Giet de pasta af en doe pasta en erwtjes in de saus, laat nog even alles goed opwarmen en dien op.
Smakelijk!
Pasta met mascarpone
Labels: Koken