Pastitsio

PastitsioPastitsio

Ik zou het zelf kunnen vertellen, maar zij doet het beter, enfin, ik kreeg dus nogmaals het recept van deze geweldige pastaschotel en het was wederom een succes. U kan kiezen, ofwel koop u het geweldige boek, ofwel belt u naar De Huisvrouw (wat ik niet aanraad, tenzij u net als ik zeeën van tijd hebt) ofwel leest u verder natuurlijk.
Het gerecht heet pastitsio en komt uit Corfu.
Ik wil nog wel kwijt dat het echt verrassend lekker is, niet dat het zo niet klinkt, maar het is nog lekkerder dan je zou denken.

Nodig voor vier personen:
-500 gram penne
-2 eieren, losgeklopt
-50 gram parmezaan
-30 gram boter
-10 gram broodkruim

-5 el olijfolie
-1 uit, gesnipperd
-4 teentjes look, gesnippperd
-2 stengels bleekselder, in blokjes
-1 kilo rundsgehakt
-200 ml rode wijn
-100 ml water
-400 gram tomaten in blik
-2 el tomatenpuree
-1 kaneelstokje
-3 verse laurierblaadjes
-1 el gedroogde oregano
-2 el verse oregano
-1/4 tl kruidnagel
-peper en zout

-115 gram boter
-115 gram bloem
-1,2 dl melk
-1/2 tl nootmuscaat

Fruit de ui met de selder en de knoflook, voeg het gehakt toe en bak tot het rul is.
Voeg al de kruiden toe, de tomaten, wijn en water en laat 30 à 40 minuten pruttelen.
Kook de pasta al dente.
Maak bechamelsaus met de boter, bloem en boter.

Meng één vierde van de saus met de eieren en de helft van de parmezaan.
Maak nu laagjes, pasta, gehaktsaus en weer pasta en als laatste de rest van de bechamelsaus.
Meng de broodkruim met de rest van de kaas en strooi over de saus.
Snij de boter in dunne plakjes en leg ze her en der in de kom.

Zet de kom 40 minuten in een oven van 180°, als er na 40 minuten geen korstje op is zet het dan nog even onder de grill.

Smakelijk!