vrijdag 7 maart 2008

Geroosterde paprika-tomatensoep

Geroosterde paprika is overheerlijk, daar is iedereen het over eens, ik doe het in de spaghetti putanesca, ik geef het als groente of tapas gemengd met wat verwarmde knoflook en ansjovis, ik doe het bij een couscoussalade en ik snoep het zo.

In de Delicious van deze maand staat een soep met geroosterde paprika's, en ze is heerlijk, net zoals ik gedacht had.
Maken die soep!

Ik rooster paprika's altijd zelf, gewoon op de gaspit tot het vel helemaal zwartgeblakerd is, dan in een papieren zak of afgedekte kom zodat het vel er afstoomt en dan pellen.

Nodig voor 4 personen
-1 ui, fijngesneden
-2 tenen knoflook, geperst
-1 grote rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
-2 blikken tomaatblokjes à 400 gram
-3 geroosterde, rode paprika's, schil verwijderd, grof gehakt
-500 ml groentebouillon (dan is ze wel erg dik, ik heb er nog een glas water bijgekapt)
-olijfolie
-yoghurt en koriander voor de garnering

-Roerbak de ui in de olie tot hij zacht is.
-Voeg de knoflook en peper toe en roerbak 1 minuut.
-Voeg de tomaat en paprika toe en roer door elkaar.
-Voeg de bouillon toe en laat tien minuten pruttelen.
-Laat wat afkoelen en mix de soep fijn.
-Kruid met versgemalen peper en zout.
-Serveer gegarneerd met een schep yoghurt en wat gesnipperde koriander.

3 opmerkingen:

  1. Uw soep is heerlijk, en ik ga 't recept zonder bouillon gebruiken als basis-tomatensaus peis ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh yummie..ik weet wel wat ik morgen ga eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. kermit15.7.08

    Eva heeft gewoon de kom leeggegeten!

    BeantwoordenVerwijderen