vrijdag 2 mei 2008

Tortilla

TortillaSoms wil ik liever niet koken, soms word ik al moe van het gedacht alleen, dan is er ..... de tortilla!
Niet geheel volgens de regels want normaal moeten de aardappelen gebakken worden, maar als ik geen zin heb om te koken heb ik ook geen zin om aardappelen om te draaien, stomen gaat sneller.

Nodig voor 2 personen:
3 aardappelen, geschild, in schijfjes en dan gestoomd
1 ui, in ringen, gefruit
3 eitjes, losgeklopt
1 teentje look, samen met de ui gefruit
Peper en zout

Doe de iets of wat afgekoelde aardappelen bij de eitjes en ui, roer door en giet in en warme pan.
Wanneer de ene kant klaar is, neem je een groot bord, dek je de pan af, draai je de pan razendsnel om en schijf je zo de tortilla weer in de pan.

Toen mensen zich nog geen zorgen maakten over hoeveel suiker kinderen binnenkregen, toen maakte mijn grootmoeder sla waar een vinaigrette met suiker overheen ging, za-lig. Deze sla past volgens mij geweldig goed bij deze tortilla.
Een verhouding van 3 delen olie met 1 deel azijn, peper en zout en een schep suiker, mengen met wat gehakte peterselie en een gesnipperde ui.
Sla wassen en drogen, alles door elkaar husselen en proef!

Maar vertel eens, wat raadt u mij aan, voor kookbaaldagen? Wat komt er op uw tafel als u geen zin hebt om veel tijd te besteden aan de maaltijd?

11 opmerkingen:

  1. Lila3.5.08

    Bij mij spekblokjes + tomaten, 1 paprika, ajuin, look + couscous of rijst + gekruid met paprikapoeder, peper, zout en een rood pepertje of harissa. De tomaat en paprika gaar laten worden in de pan waar het spek reeds gebraden in ligt. Lekker, snel en eigenlijk ook goedkoop.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. tijdtussendoor3.5.08

    Lekker dikke maaltijdsoep...ingevrozen op dagen dat ik heel veel zin heb om te koken, versgebakken stokbrood erbij en smullen maar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies dat is super handig en heerlijk vooral op koude dagen is de wereldsoep van rare earth trade een voedzame en heerlijke soep. Wat heb je nodig: een groot blik gepelde tomaten, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels chilipdr, verse soepgroente, citroensap(1/2 vers), peterselie, zout en peper. De bonen: aduki, massoor, kievit, blackeye, spliterweten, kikkererwten, bruine bonen linzen, variatie naar keuze. EET SMAKELIJK
      Ryta

      Verwijderen
  3. Op kookbaaldagen komt hier op tafel:
    - pasta carbonara
    - couscous met noten en rozijnen
    - krielaardappeltjes in de oven met sla (voorverpakt) gerookte vis
    - gerookte zalm met mierikswortelmayonaise, toast en veldsla
    - soep
    - ...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Twwe in een klap van de week op mijn blog:
    http://www.duvekot.ca/eliane/archives/001731.html

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Pasta met zalm, groenten en vissaus uit een pakje ;-)
    Quiche met wat er nog in huis is.
    Chiabatta met mozarella of gerookte zalm en wat rauwkost.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Alles wat in de oven kan (paprika's met gehakt, quiche, lasagne, vis met prei...) zodat ik niet in de keuken moet blijven

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Freggle4.5.08

    manman, en dat op dagen dat jullie géén zin hebben om te koken?
    Bij mij is het antwoord simpelweg: pizza :-) (en daar zijn ze hier allemaal dol op dus da's een meevaller ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuke en lekkere ideeën en ik moet ook dringend een grote diepvries blijkbaar.
    Ik heb net zalm met een gesnipperd uitje en wat geroosterd pitabrood op, ook lekker en snel.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. tonijnspaghetti
    - basistomatensaus maken (of smijt er wat andere groenten bij als die op moeten of over zijn)
    - een paar ansjovisjes erbij laten smelten
    - een handvol kappertjes in de saus
    - een blikje tonijn er bijkappen
    - pasta koken

    smullen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lila6.5.08

    Op mijn kookbaaldagen mag/moet manlief voor het eten zorgen. Wat in de praktijk meestal neerkomt op iets afhaalbaars.

    BeantwoordenVerwijderen