De eerste foto vind ik niet mooi en op de tweede zie je niet waar het over gaat, maar omdat ik zo blij ben met dit rode bietenrecept smijt ik ze er toch op.
Gepofte rode bieten uit mijn lievelingsboek Wilde venkel en rabarber.
Rode bieten is zoiets dat altijd blijft staan in de moestuin, want waarom iets eten dat naar grond smaakt als je ook lekkere knapperige peultjes, zoete wortels, sla enz kan eten.
Vorig jaar had ik een rode-bieten-taart-periode en daarna een rauwe-biet-moment en nu zit ik in een gepofte-rode-bieten-fase.
Ik eet makkelijk drie rode bieten als ik ze zo klaarmaak, en tijdens het prepareren ook nog eens een halve rauw.
Ik ga dus voorzekers volgende week weer een degout hebben.
Ah, de knoflookteentjes gooi je er zo bij en "slurp" je uit.
Smerig maar lekker!
Nodig:
-Rode bieten (och!)
-Knoflookteentjes
-Olijfolie
-Balsamicoazijn
-Peper en zout
-Feta
-Peterselie
-Schil de rode bieten en snij ze in partjes.
-Verdeel de teentjes look tussen de bietjes.
-Leg ze op voldoende aluminiumfolie om er een pakketje van te maken, vouw wat omhoog en giet er wat olijfolie en balsamincoazijn over.
-Vouw het pakketje goed toe.
-Zet een uur in de oven op 220°
-Vouw open, test of ze gaat zijn, doe er peper en zout over en eventueel nog wat azijn en hussel door mekaar.
-Serveer koud of warm, met eventueel fetakaas en/of peterselie.
Lekker zoet en eens iets anders.
dinsdag 26 augustus 2008
Rode bieten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik heb je ge-tagged. Kijk op mijn blog en doe mee als je zin hebt.
BeantwoordenVerwijderenziet er lekker uit, ga ik eens proberen, komt dat bietje van de boerenmarkt toch nog van pas
BeantwoordenVerwijderenzeker eens proberen...bij mijn laatste zwangerschap vrat ik rode bietjes zoetzuur...ooit al eesn een rode bietensoep periode gehad?
BeantwoordenVerwijderenDie op zijn russisch is heerlijk!t
hm, mijn commentje was verdwenen.
BeantwoordenVerwijderenIk zei dus: dat ik gepofte bieten heerlijk vind, er zelf tijm opdoe maar feta het beste idee ooit vind..!
Merci Vlijtig, ik ga er eens over denken.
BeantwoordenVerwijderenNeen, nog nooit geen bietensoep gemaakt, is dat dan niet heel erg smerig?
Nimsa, ja mss is het wel lekker met veel verse kruiden?
Allereerst mijn complimenten voor de leuke blog! Ik lees het al een maandje of wat en blijf nieuwsgierig wat je er nu op hebt gezet.
BeantwoordenVerwijderenRode bietjes vind ik nog steeds het lekkerst wanneer deze zijn gekookt, daarna geschild, daarna gescrapt en daarna met een uitje en wat kaneel, azijn en suiker zijn opgewarmd. Hmmm...ons lievelingseten hier thuis!
ow.. ik lust geen rode bieten :s (tot ergernis van mijn wederhelft die er gek op is)
BeantwoordenVerwijderenmaar misschien kan ik het nog wel leren?
over die soep: bietjes goed schrobben , koken met schil, schillen en fijn raspen.fijngesnipperd ui stoven Roux maken aanlengen met een goede bouillon tot de gewenste dikte; bietjes rasp toevoegen, kruiden met peper en zout naar smaak; aprt room erbij eventueel wat bieslook. Liever wat pittiger: wat mierikswortelerbij. Vooral nooit biet geschild koken; ziet er inderdaad smerig uit en als 't dan nog gemixt is helemaal...
BeantwoordenVerwijderenhee,
BeantwoordenVerwijderenheeft je naam iets te maken met de ZsaZsaRouge in Gent?
:)
www.miiien.tk
Ga ik ook eens proberen. Ik moet toch iets doen met die bieten uit mijn groentepakket.
BeantwoordenVerwijderenGoed bedacht om die rode bietjes onmiddellijk in foliepapier te snijden. Vlekken ervan zijn immers heel moeilijk te verwijderen.
BeantwoordenVerwijderenEigenlijk lust ik ze met elke soort zachte kaas.
Gertruud en Tine, ik ga het eens proberen, ik heb er nog hopen.
BeantwoordenVerwijderenAnoniem, neen, niet echt, buiten dat het ook een verzameling van toffe dingen is. ;-)
die blog zonder reclaam klopt wel nie zeg...
BeantwoordenVerwijderenAls ik oude recepten opzoek heb ik voortdurend popups.
Ja, dat is uwen brouwser, daar kan ik niks aan veranderen denk ik, ik heb het in ieder geval niet met Safari.
BeantwoordenVerwijderenDe Blog zonder reclaam is tegen betaalde reclame op blogs.
Spijtig genoeg verdien ik niet stiekem op die pop-ups.
ze staan in de oven. Maar 'k merk nu dat de feta er pas achteraf op moest... enfin, er komt dus een experimentje aan... benieuwd!
BeantwoordenVerwijderenGeprobeerd en het was heeeeeeeeeeeeeeerlijk!
BeantwoordenVerwijderenHa dat ga ik nog eens maken.
BeantwoordenVerwijderenWat hier ook een hit is, is rode biet zoals rode kool: ajuin, look, grof geraspte rode biet, wat balsamico. dan halve appel met in het putteke bruine suiker, tot de appels vaneen vallen, peper, zout, nootmuskaat.
Juist gemaakt met verse rode bietjes uit den hof van ons mama en papa (ik ben ongelooflijk dankbaar dat ze een grote moestuin hebben). Fantastisch lekker gewoon!!
BeantwoordenVerwijderenVanavond voor de eerste keer gemaakt en zeker voor herhaling vatbaar, Merci voor het lekkere receptje
VerwijderenVanavond voor de eerste keer gemaakt en zeker voor herhaling vatbaar, Merci voor het lekkere receptje
Verwijderen