Dit maak ik al een paar jaar, altijd een succes, de zoete, zurige smaak van de marinade past perfect bij de zoete worteltjes die in de couscous zitten.
Zeker eens proberen!
Nodig 2 personen:
Voor de marinade
-2 kalkoenfillets
-3 el balsamicoazijn
-1 geperste sinaasappel of 3 mandarijnen
-2 tl suiker
-1 lookteentje, geperst
-150 ml kippenbouillon (een half blokje kippenbouillon in 200 ml kokend water oplossen)
Voor de couscous
-150 gram couscous (van die makkelijke waar alleen water bijmoet)
-hetzelfde volume water
-300 gram wortelen, in stukjes
-1 lookteentje, geperst
-boter
-kippenbouillonblokje
-Doe alles van de marinade en de kalkoen in een zak of kom.
-Laat zeker een half uurtje marineren.
-Stoof de wortelen met de knoflook in olijfolie.
-Bak het vlees, voeg op het einde de marinade en de bouillon erbij en laat inkoken tot een stroperige saus.
-Doe de couscous in een kom, verkruimel het bouillonblokje en de boter erover en giet het kokende water erbij, dek af.
-Doe de gare wortelen bij de couscous en dien op samen met het vlees en de saus.
Smakelijk!
Lente-eten
Labels: Koken