dinsdag 6 juli 2010

Kip voor 5

Kip met korstjes

Eten met veel is leuker dan eten met weinig, dat is zo.
Tijdens de helft van de vakanties zijn wij een groot gezin, twee volwassenen en drie kinderen, waarvan er al een paar jaar eentje groter is dan ik. De porties die hij opschept zijn navanant, als het naar zijn goesting is uiteraard, voorbij de 1,68m staat daarom niet gelijk aan volwassen zijn. Véél eten maken dus, heelder kippen met ne keer, wat zeg ik, twee kippen met ne keer.
Zo ook nu, "de beste kipsalade ooit" van Jamie Oliver uit de Delicious van vorige maand, hij spreekt van 1 kip voor 4 tot 6 personen, ik neem er maar meteen twee voor 5 personen, ik ga hier niet in affronten vallen.

Bon, De Beste Kipsalade Ooit.
Ik heb het toch al twee keer gemaakt dus het zou wel kunnen kloppen, ik ken precies ook zo meteen geen andere kipsalades, maar dat zal wel aan mij liggen.
Lekker dus, en eens iets anders met dat brood, en toepasselijk ook gezien de moestuin uitpuilt van de rucola en goedkoop dan ook meteen want munt staat ook al gewoon in mijn moestuin en handig want een ovengerecht, alleen maar voordelen.
Maar wat zit ik mij hier eigenlijk te verdedigen.

Hèt recept!

Nodig:
1 kip van 1,2 kilo
Olijfolie
1 ciabattabrood, in stukken gescheurd
12 plakken pancetta
50 gram rucola
Een bosje munt, blaadjes geplukt
1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd
Balsamicoazijn

-Verwarm de oven voor op 200°
-Bestrooi de kip met zeezout en versgemalen peper en wrijf de kip in met een beetje olijfolie.
-Leg in een braadslede en braad 1,30 uur of tot de kip gaar is.
-Voeg de laatste 30 minuten van de braadtijd het brood toe.
-Neem uit de oven, trek als de kip een beetje is afgekoeld het vlees met je handen in lange stukken en zet apart.
(Ik zet het brood wat later in de oven, en laat het daar tot alles klaar is)
-Bak de plakken pancetta in een beetje olie knapperig.
-Schep de kip door de broodcroutons, munt, rucola, tomaat en pancetta, breng op smaak met zout en peper en besprenkel met
olie en azijn.

Smakelijk!

11 opmerkingen:

  1. Ik eet geen vlees!
    Verras je ons eens met iets veggie?
    Wan ik kook NIET graag en toch moet het elke dag :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Delicious is een leuk kooktijdschrift hé ? Ik haal daar echt lekkere dingen uit die blijvers zijn in ons eetpatroon.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja lap, ik heb hier deze week ook een salade met kip van Jamie op het menu staan die ik wil bloggen. En ze lijkt er op, maar toch niet hetzelfde. Dus ik ga ze toch nog posten, als het gepermitteerd is :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Merci Mme... Ik had net wat keukeninspiratie nodig. Het was heel snel klaar en heel lekker !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hij staat hier nu voor vier volwassenen in de oven, maar in de enkele-kip-variant. Het restant honger vullen we op met chocoladeijs en kersen. Dank voor de inspiratie, het ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voila, zie! Dat heeft gesmaakt! Manlief vroeg zelfs wat die lekkere rode dingetjes waren die erin zaten (hij eet normaal niets van tomaten!).

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mmmm... komt op mijn lijstje voor binnen 4 weken. De kuikens van bij oma en opa zijn nog nét iets te klein...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat ziet er inderdaad een lekkere salade in en voor goei recepten ben ik altijd te vinden. Ik heb zo'n keigoed kipperecept met voetselder, druiven en currymayonnaise en ijsbergsla. Heerlijk voor de zomerse dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. we aten met z'n 5e madame zsa sza vanavond. Soms is het heerlijk om je boodschappenlijst zo voor handen te hebben, niet te hoeven nadneken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. mjam!
    Ik steek geregeld een dikke kwak (een half pak boter dus) boter gemengd met allerlei tuinkruiden en look onder het vel, overal en dàn in de oven, en dan kan je ook weer deze richting uit.. heerlijk! (maar wel een beetje luguber volgens mijn stadsmensman)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. we aten vanavond ook de kippensalade. Dankjewel voor de inspiratie... Vooral die gebakken pancetta.... mmmmmm...

    BeantwoordenVerwijderen