Kip voor 5

Kip met korstjes

Eten met veel is leuker dan eten met weinig, dat is zo.
Tijdens de helft van de vakanties zijn wij een groot gezin, twee volwassenen en drie kinderen, waarvan er al een paar jaar eentje groter is dan ik. De porties die hij opschept zijn navanant, als het naar zijn goesting is uiteraard, voorbij de 1,68m staat daarom niet gelijk aan volwassen zijn. Véél eten maken dus, heelder kippen met ne keer, wat zeg ik, twee kippen met ne keer.
Zo ook nu, "de beste kipsalade ooit" van Jamie Oliver uit de Delicious van vorige maand, hij spreekt van 1 kip voor 4 tot 6 personen, ik neem er maar meteen twee voor 5 personen, ik ga hier niet in affronten vallen.

Bon, De Beste Kipsalade Ooit.
Ik heb het toch al twee keer gemaakt dus het zou wel kunnen kloppen, ik ken precies ook zo meteen geen andere kipsalades, maar dat zal wel aan mij liggen.
Lekker dus, en eens iets anders met dat brood, en toepasselijk ook gezien de moestuin uitpuilt van de rucola en goedkoop dan ook meteen want munt staat ook al gewoon in mijn moestuin en handig want een ovengerecht, alleen maar voordelen.
Maar wat zit ik mij hier eigenlijk te verdedigen.

Hèt recept!

Nodig:
1 kip van 1,2 kilo
Olijfolie
1 ciabattabrood, in stukken gescheurd
12 plakken pancetta
50 gram rucola
Een bosje munt, blaadjes geplukt
1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd
Balsamicoazijn

-Verwarm de oven voor op 200°
-Bestrooi de kip met zeezout en versgemalen peper en wrijf de kip in met een beetje olijfolie.
-Leg in een braadslede en braad 1,30 uur of tot de kip gaar is.
-Voeg de laatste 30 minuten van de braadtijd het brood toe.
-Neem uit de oven, trek als de kip een beetje is afgekoeld het vlees met je handen in lange stukken en zet apart.
(Ik zet het brood wat later in de oven, en laat het daar tot alles klaar is)
-Bak de plakken pancetta in een beetje olie knapperig.
-Schep de kip door de broodcroutons, munt, rucola, tomaat en pancetta, breng op smaak met zout en peper en besprenkel met
olie en azijn.

Smakelijk!