Week 33, met hartje

Week 33
Week 33, de onleesbare week, maar dat is geen erg want het is toch niet de moeite.
Het zit nl. zo, ik heb geen tijd om te koken, herinnert ge u dit nog? Dat is nog maar een klein deeltje van een groot, plezant geheel.
Ik heb zelfs geen tijd om naar de winkel te gaan, dus wordt er uit de koelkast en tuin gekookt, maar dan heel snel.
Gek genoeg wordt er eigenlijk niks gemist, de groenten verdringen elkaar zowat in de moestuin en mijn kasten en koelkast zijn meestal wel goed gevuld met degelijk gerief zodat ik altijd wel iets lekkers kan klaarmaken. Ik heb zelden zo goedkoop gekookt als de afgelopen weken.
En het is niet omdat het niet de moeite is om te vertellen, dat het niet lekker is, vooral de afhaalgriek viel erg in de smaak, ook de dag nadien, toen wij de restjes opaten en de kinderen iets uit de diepvriezer voerden, ooh die ongelijkheid tussen ouder en kind, ik kon daar vroeger zo boos van worden.

Ik ga u verder niet lastig vallen met gerechten die hier toch al gepasseerd zijn, buiten de pasta van zaterdag, iets met gebakken courgetteplakjes, feta, olijfjes en citroentijm, ik dènk wel dat het gaat smaken.
Ik kan misschien ook nog eens die pasta met feta, geroosterde amandelen, spinazie en een dressing van olijfolie en citroensap maken, ook allemaal zonder naar de winkel te gaan. Of pizza met mozzarella (moet dringend op) en een simpele tomatensaus. Of gewoon wat komkommer, wortels, kleine tomaatjes en gekookte boontjes op tafel zwieren en van walking dinner doen terwijl ik de krant lees en af en toe eens knik naar de kinderen (ik ben zo'n moeder ja). Veel ingewikkeldere dingen met snijbiet, venkel, rode biet, courgette, prei, bladerdeeg, zure room, Parmezaanse kaas, Griekse yoghurt kan ook, allemaal in huis/tuin, maar ik zei het al, geen tijd!
Vanaf dinsdag 30 augustus komt hier terug degelijke kost op tafel en laat ik u eens wat meer meegenieten, want zo is er ook niks aan natuurlijk.

Feta met olijfjeslunch
Wacht, snel nog, mijn favoriete lunch van de laatste tijd, gegrilde feta, daarover een mengeling van olijfjes en zongedroogde tomaten of tapenade of zoiets en daarbij een zuurdesemboke, mmm ziedet wel dat de zomer dan terugkomt!