Mme Zsazsa doet aan transitie, maar wist dat zelf niet

Zij zullen het allemaal eens komen vertellen zie!
En toen stond ik plots in de schelp van het Vlaamse Parlement achter een micro waar net nog Peter Tom Jones en Vera Dua gestaan hadden om dingen te zeggen over transitie terwijl ik daar tot op een maand geleden nog niks van kende.
Dat heb ik daar dan ook maar bekend, kwestie van anders toch meteen door de mand te vallen.

Omdat de Veltmensen mij al op de affiche hadden staan alvorens ik er van wist kon in niet anders dan deelnemen, zo gemakkelijk ben ik.

Maar lollig was het wel, ook al had ik dat niet meteen verwacht en de deelnemers denkelijk ook niet.
Bewijzen zijn er niet, mijn meegesleepte buurvrouw was "te zenuwachtig om daaraan te denken" zei ze achteraf.

Deze foto is genomen door de iets meer ontspannen buurvrouw tijdens het vragenrondje, daarna was er wijn en eten en toen kwam alles weer goed.

Mme Zsazsa in het Vlaamse Parlement
De beek was er ook en Boer Tom en die waren geweldig en dan was er nog Dorien Knockaert die mij keihard heeft uitgelachen omdat ik gepensioneerde fans had, die wel zes plakkerkes op mijn affiche gingen plakken, want het was om ter meeste plakkerkes maar ge kon precies niks winnen.


Vlaamse ParlementArne Quinze, Vlaams Parlement

Ik zoek nu al een maand achter de simpele uitleg voor het begrip 'transitie', maar ik kan het niet gevonden krijgen, en vermits Wikipedia het zo omschrijft: Een transitie is een structurele verandering die het resultaat is van op elkaar inwerkende en elkaar versterkende ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld economie, cultuur, technologie, instituties en natuur en milieu. merk ik dat het inderdaad niet zo simpel is.

Bij deze een wedstrijd: Degene die het concept transitie in de context van ecologie van duidelijk en zo bondig kan uitleggen dat het interessant blijft, in normalemensenwoorden* wint een transitiekadoo.

Veel succes!

*Denk Colruyt ipv natuurwinkel