Week 46

Week 46
Oohh wat zien we daar?

Week 46
De weekmenu!
Ah ja!

Het is wel niet echt van haute cuisine deze week, ik voel de hete adem van Elza in mijn nek die zit te wachten om al mijn tekeningetjes in een boek geperst te krijgen, ik durf dus geen tijd te verspelen aan kookboeken vastpakken, het moest allemaal uit het hoofd deze week.
Gelukkig is er nog eens een woensdagse kookmiddag met Mr Zsazsa terwijl ik met mijn gat half bloot voor een circus sta te draaien (ik ga niet vertellen waar) en moet ik mij 'slechts' om de resterende 6 dagen bekommeren.

Als het uit het hoofd komt dan is het terugvallen op klassiekers zoals daar zijn: Biefstukjes gemarineerd in komijn en citroensap met lekkere basmati en Griekse sla, spaghetti bolognese, spruiten met spek en hotdogs.
Maar dan vegetarisch, of toch bijna, zo is vis toch geen vlees maar wel een beetje en hotdogs zijn ook wel wat vlees maar eigenlijk meer afval, maar leer is ook afval en ik draag wel leren schoenen.
Of zoiets.
Er zijn gewoon geen lekkere vegetarische knackworsten, we moeten daar eerlijk in zijn.

Vanavond bakte ik wat burgers, niet echt van mijn gewoonte want ik vind eten, verpakt in plastiek, met zo gemiddeld 20 ingrediënten nogal eng, maar de kinderen vonden de noten- en Griekse burgers geweldig, ik was er zo geen fan van.
Bij die plastieken burgers maakte ik zalige basmati (look fruiten, zout erbij en dan de rijst, roeren en bevochtigen), een lekker Grieks slaatje en voor mij wat gestoofde snijbiet* met look, citroen en op het eind veel koriander.
Eigenlijk moet ik warmoes zeggen, zoveel schoner dan snijbiet want dat klinkt al teveel naar hoe het er uit ziet, warmoes is zo lekker raar.
Daarom dat ik ook keihard gepleit heb voor de naam 'De Warmoes' voor ons plaatselijk permacultuurproject dat een al wat meer concrete vorm krijgt, ik hoop daar snel meer over te vertellen.
De Warmoes... plezant hé.

Goed, morgen eten we spaghetti taverne-bolognese met zelf gefabriceerde vleesvrije saus die hopelijk wat gelijk op hetgene ik in gedachte heb, ik weet het u te zeggen als het lukt!

Woensdag is het dus niet aan mij en donderdag was ik vergeten dat het eten tegen de klok is, dat doen we met hotdogs.
Ik vind dat kunnen.

Misschien sla ik de vis dan over, daar ga ik nog eens over nadenken, voor de preitaart heb ik alles al in huis want uiteindelijk moet er toch gegeten worden in het weekend.


*De stiefzoon was zo schattig toen hij met lichtjes in zijn ogen zei: "Rabarbercrumble!" en naar de gekuiste snijbiet keek.