Aflevering 2: De Koekskes
Die had u nog te goed en zijt maar zeker dat ze de moeite zijn!
Moest u toch geen paasoverschot meer hebben dan slaat u toch wat latten chocolat in stukken zeker.
Of eet u misschien niet graag chocolat chip cookies?
Nodig:
-160 gram boter
-120 gram suiker
-250 gram bloem
-1 tl bakpoeder
-1 ei
-Leg de boter een tijdje voor je begint uit de koelkast en meng de malse boter met de suiker en voeg dan bloem, bakpoeder en het ei toe.
-Sla de paaseitjes in ongelijke stukken en meng ze onder het deeg
-Zet het deeg even koud terwijl de oven voorverwarmt op 200° en je de keuken opruimt.
-Vorm balletjes van het deeg en druk ze plat tot ze 1 cm dik zijn.
-Bak de koekjes zo’n 12 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
Foto's: Ann Vertriest
Paasoverschot
Labels: Bakken, Het Nieuwsblad