Ik maak graag drankjes, vandaag wou ik er niet teveel tijd aan spenderen, ik wou ook zeker niet staan roeren.
Ik dacht, ik ga eens proberen of het zo ook lukt, en het lukte!
De smaken zijn gebasseerd op ons avondeten, vis en broccoli met Thaise invloeden. Of toch met sojasaus en gember, ik noem dat dan Thaise invloeden. Ik dacht, laat ik eens rap een limonadeke maken met wat gember, dat moet lekker zijn en zo geschiedde.
En toen moest ik aan de vis beginnen, dat was lang geleden, ik zou het kunnen opzoeken maar ik schat dat ik al bijna een jaar geen "echte vis" meer klaarmaakte. Vanmorgend kreeg ik daar ineens goesting in, ik dacht: gewoon doen!
Ik had wel niet goed ingeschat dat toen de visbroer vroeg: "Moetem gekuist worden?" hij bedoelde dat de vis nog intact was en het niet gewoon over wat vel en graten ging.
Groot was mijn verbazing toen ik twee dichte vissen uit het papier haalde.
"Gewoon opensnijden gelijk den Bartel", zei de Jef, en zijn gezicht ging vervolgens van rood over groen naar wit.
En mijn goesting was eigenlijk ook al over.
Een keer aan tafel hadden we uiteraard het Komaan-jong-één-stukske-moet-ge-proeven-moment.
Waarop hij -met de tranen in zijn ogen- zei dat hij geen dieren wou eten
Waarop wij zeiden dat dat goed was, maar dat bifi-worstjes ook dieren waren
Waarop hij zei dat hij het meende
Waarop wij zeiden dat we dan nooit nog gezaag wilden als we de snelweg op draaiden*
Waarop hij zei: oké en vroeg welke dieren bifi-worstjes waren
Waarop Abel zei dat hij graag dieren at
Waarop wij ook maar wat pookten in ons eten en na de maaltijd een hoop vis in de vuilbak kieperden.
Gelukkig was er de Thaise broccoli en veel basmatirijst. En zo zitten wij weer compleet in onze vegetarische fase en geven het dan maar op op omega-3 binnen te krijgen via vette vis.
*Wij kopen enkel bifiworstjes in het nafstation op de snelweg.
Dag 6
Labels: Weekmenu