donderdag 5 juli 2012

Dag 6

dag 6
Ik maak graag drankjes, vandaag wou ik er niet teveel tijd aan spenderen, ik wou ook zeker niet staan roeren.
Ik dacht, ik ga eens proberen of het zo ook lukt, en het lukte!
De smaken zijn gebasseerd op ons avondeten, vis en broccoli met Thaise invloeden. Of toch met sojasaus en gember, ik noem dat dan Thaise invloeden. Ik dacht, laat ik eens rap een limonadeke maken met wat gember, dat moet lekker zijn en zo geschiedde.

dag 6
En toen moest ik aan de vis beginnen, dat was lang geleden, ik zou het kunnen opzoeken maar ik schat dat ik al bijna een jaar geen "echte vis" meer klaarmaakte. Vanmorgend kreeg ik daar ineens goesting in, ik dacht: gewoon doen!
Ik had wel niet goed ingeschat dat toen de visbroer vroeg: "Moetem gekuist worden?" hij bedoelde dat de vis nog intact was en het niet gewoon over wat vel en graten ging.
Groot was mijn verbazing toen ik twee dichte vissen uit het papier haalde.
"Gewoon opensnijden gelijk den Bartel", zei de Jef, en zijn gezicht ging vervolgens van rood over groen naar wit.
En mijn goesting was eigenlijk ook al over.

Een keer aan tafel hadden we uiteraard het Komaan-jong-één-stukske-moet-ge-proeven-moment.
Waarop hij -met de tranen in zijn ogen- zei dat hij geen dieren wou eten
Waarop wij zeiden dat dat goed was, maar dat bifi-worstjes ook dieren waren
Waarop hij zei dat hij het meende
Waarop wij zeiden dat we dan nooit nog gezaag wilden als we de snelweg op draaiden*
Waarop hij zei: oké en vroeg welke dieren bifi-worstjes waren
Waarop Abel zei dat hij graag dieren at
Waarop wij ook maar wat pookten in ons eten en na de maaltijd een hoop vis in de vuilbak kieperden.

Gelukkig was er de Thaise broccoli en veel basmatirijst. En zo zitten wij weer compleet in onze vegetarische fase en geven het dan maar op op omega-3 binnen te krijgen via vette vis.


*Wij kopen enkel bifiworstjes in het nafstation op de snelweg.

10 opmerkingen:

  1. Een vis met ogen eraan? Beikes!
    En iets met gember? Beikes!
    Na 3 zwangerschappen en 256 keer overgeven, probeerden we door al het eten gember te doen en dronk ik gemberthee en at gembersnoep en bakte lief voor het eerst in zijn leven, jawel: gemberkoekjes...
    En nu moet ik slikken als ik nog maar het woordje "gember" lees.
    En wat was het antwoord op jef zijn vraag welke dieren bifi worstjes zijn? :)
    Niet dat we hier ooit een dier eten, maar benieuwd ben ik wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vertel ze maar niet waar eieren vandaan komen....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oh, foei! Vis is ZO lekker, zeker in 'zijn geheel'. Hier vechten de kinders voor de kaakjes (net onder de ogen), 't beste stukje. Wij zijn niet vies van eten. Nooit. Eten is niet vies. Zeker niet iets dat levend was en waar iemand liefde in gestopt heeft om het klaar te maken. Maar, als het u kan overtuigen om verder vegetarisch door 't leven te gaan... go go go natuurlijk. (En, beesten in bifiworsten? Volgens mij is dat gelogen. Pure plastiek en afval van menig verbrandingsoven ofzo. Stukje kat zou eventueel kunnen).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. LOL, en zo herkenbaar!!*

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Brrr vissen schoonmaken zou ik ook niet durven.
    Heerlijk om jou blog te lezen, was de limonade wel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik hou wel van een vers visje, maar eerder de gekuiste versie...vel en ogen vind ik niet erg, maar die ingewanden...der zit in een vis zo'n 'lampje' of zoiets...beik...
    Dus kuisen laten we over aan de visboer...vis op de graat wordt hier ook door de jongste (5) gesmuld...
    En wat BIFIworstjes betreft, is dat geen varken of zo...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik ben er vrij hard van overtuigd dat er echt keiveel verschillende dieren in bifiworsten zitten, maar bitter weinig vlees. Mijn vader zei altijd (voor de katholieken onder ons) "das van dat vlees dat ge op goeie vrijdag ook moogt eten" :-) En wie kuist er nu zijn vis zelf? Goed zot!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. haha ! Ikzelf ben vegetarier, maar man en kinders niet, dus heb ik hier soms ook nogal gekke gesprekken. Zoals onlangs nog toen ik terloops vertelde dat konijnen ook opgegeten worden.
    De kids: oooh néé, zo lief, dat mag niet !
    Ikke: tja, jullie eten toch ook dieren
    zij: niet waar
    ikke: en wat dacht je dan dat dat vlees 's avonds in uw bord is
    zij: wij eten geen vlees van dieren, alleen van de supermarkt !

    En dat leeft dan op den buiten hé pffff

    Ahja, bedankt voor 't recept, dat wordt hier eerstdaags gemaakt en staat ondertussen ook op pinterest :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Omega 3 en vis gewijs kan ik misschien een beetje helpen. Leg in een ovenschaal een moot (keigekuiste) zalm per persoon. Maak een marinade van 1 el ketjap manis, 1 el oestersaus en 1 el zoete chilisaus per moot. Rasp een stukje gember en voeg dat samen met een teentje look bij de marinade. Leng aan met een beetje water. Zet gedurende ongeveer een kottiereke in de oven die je voorverwarmd hebt op 150 graden. Overgiet de vis regelmatig met de marinade. Keilekker met jasmijnrijst en een mengeling van groene, rode, gele paprika, komkommer en avocado, besprenkeld met beetje citroensap. Ik hou altijd een goe stukske avocado apart want dat is er echt superlekker bij en niemand lust dat hier zo graag als ik...

    BeantwoordenVerwijderen