donderdag 21 november 2013

Aftellen naar den advent

Advent Een van de leukste dingen als kind vond ik de adventkalender. Een grote platte doos met op de voorkant een kersttafereeltje met allemaal deurtjes die je zelf moest openscheuren. Achter die deurtjes zaten chocolaatjes in de vorm van de kerstman. Die chocolaatjes waren niet lekker, die staken daar volgens mij al van de zomer in. Maar dat maakte niet uit, want je dacht toch altijd even dat er iets veel leukers in zou zitten. Voor zover je er als kind nog wat extra spanning bij kan hebben in de laatste maand van het jaar.
Ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo'n deurtje opende, maar ik weet wel dat ik elk jaar denk: "Dju, had ik nu maar zo'n doos voor mijn kinderen.'
Ik denk ook ongeveer elk jaar in oktober: 'Dit jaar ga ik een adventkalender maken!' rond eind december denk ik daar dan nog eens aan.
Maar -en nu gaan jullie allemaal verschieten- dit jaar maakte ik er een! Ha!
Het was dat ook niet moeilijk, een ster tekenen, uitknippen, nummer er op, lijm op alle kanten min 1, op hetzelfde papier plakken en nog eens uitknippen, verrassingske erin en dichtplakken.
De buurvrouw zat erbij en zei: "Amai, gij zijt gij nog al eens creatief gij."
Ik zei: 'Ach ja, weet ge.'

Ik wist nog niet goed wat ik met al die sterren zou doen, ophangen of misschien gewoon ergens inleggen, maar Elza zei: 'Geef mij eens wat plakband.' En voila, nu hebben wij een kerstboom in huis.


Advent En ofwel verzwijg ik dat van die verrassingskes ofwel hebben we met kerstavond juist nog een ster in huis. Als er hier met kerstavond maar geen herders aan de deur staan.

Over kerstbomen gesproken, Juffrouw Sanseveria en Caroline Verbrugghe organiseren een nep-kerstbomen wedstrijd waarbij vanalles te winnen is en ik in de jury zit!
Alleen daarheen, tegen mij kunt ge al niet verliezen!

Foto's: Elza D.

17 opmerkingen:

 1. Pas op, pas op, ik zou hem toch maar insturen, al was het maar voor de sport!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is nu eens de origineelste adventskalender die ik al gezien heb. Deze heeft tenminste karakter.
  En nu maar hopen dat de kindjes geduld (leren) hebben om ster voor ster open te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tof! heb hier al nen hoop dozekes en stuff, nu nog in gang schieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel plezant idee! Ik zou de volgorde van de sterretjes wel omdraaien, zodat '24' bovenaan hangt. Die ster doe je normaal toch als laatste open, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mm, daar heb je wel een punt natuurlijk!

   Verwijderen
  2. Tenzij je echt wil aftellen en dat het nummertje staat voor het aantal nachtjes slapen :-)

   Verwijderen
  3. Ik was dat ook juist aant denken. Die van ons zijn nog zo jong dat ze helemaal in de waar zouden zijn met van 24 af te tellen, dag=datum voor hen dus! ;-)
   Héél schoon behang trouwens!

   Verwijderen
 5. wauw, al die zorgvuldig genaaide adventkalenders bekijk ik altijd met bewondering, maar laat ik aan mij voorbij gaan en dan koop ik gewoon zo'n doos bij de lidl. deze zou de chocolaatjes zomaar kunnen verdrijven. puzzel nog even op een volgorde om de sterren in te plakken, zodat er een steeds kleinere kerstboom overblijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is een super tof idee! Als ik naar jou verwijs bij namaak is het geen plagiaat he 😉 vanavond ga ik aan het knippen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat steek je daar dan van verrassinkjes in? Blokjes Lego? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ja ik vraag me ook af wat daarin zit! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem25.11.13

  Sara: En de gewone kalender voor 2014? Ligt die onder onze kerstboom? :-)

  BeantwoordenVerwijderen