Appeltaartweertje

appelcake
In een straal van 100 meter rond ons huis staan er twee appelbomen, drie notelaars, één kastanje en een hoop eiken.
Op dagen als deze stuur ik de kinders geregeld op rooftocht. Met een mandje.
Vandaag was dit de buit, eikels en appels.
Het kan er niet altijd boenk op zijn.
Maar goed, met appels kunt ge wel dit maken natuurlijk!

appelcake
Appelcake!

Ik moest wel eerst nog een recept zoeken. En dan zijt ge voor dat ge het weet daarmee meer tijd kwijt dan met heel het prepareren.
Wat doet een mens dan?
Eerst gaan kijken of er al een appelcake is gepasseerd bij Dagelijkse kost. En dat was zo. Uiteraard.
Het Dagelijkse Kost recept was wel met honing, ik verving de honing door suiker. Gebakken honing is uiteindelijk ook maar even gezond als suiker, niet waar.

Nodig:
-250 gram boter
-300 g bloem
-5 eitjes
-200 gram suiker
-2 appels
-1 vanillestokje
-1 tl bakpoeder
- snuifje kaneel
- snuifje zout

-Verwarm de oven voor op 180°.
-Omdat je de boter waarschijnlijk niet tijdig uit de koelkast hebt gehaald steek je ze even in de microgolf.
Of op de kachel als je bang bent voor straling.
-Klop de boter met de suiker romig en voeg dan op het gemak de eieren en bloem toe.
-Snij het vanillestokje doormidden, schraap de zaadjes eruit en meng onder het beslag.
-Meng ook het zout en de bakpoeder eronder en een beetje kaneel.
-Schil de appels, haal het klokhuis eruit, snij in stukjes en meng onder het beslag.
-Giet het beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm, strooi er nog een fijn laagje suiker over en zet in de oven.
-Na een uurtje is de cake klaar, of niet en dat weet ge pas als je even test.


Moesten jullie nu een bangelijk lekker appelcakerecept (of taart, maar vandaag wou ik cake) hebben, dan moogt ge dat hier absoluut delen, de herfst is nog lang, niet waar.