Heerlijk gegeten vanavond.
Sommige avonden eten Jef en ik alleen en dan maak ik meestal iets wat niet geapprecieerd wordt door Me Zsazsa, een slaatje dus, of een winterversie.
Onderaan ligt veldsla/gemengde jonge sla uit een zakje daarop fetakaas met gegrilde paprika en dan lamsfilet en gebakken patatjes.
De parika is fantastisch in combinatie met de fetakaas en de sappen jus van het vlees, de paprika, de marinade en de balsamicoazijn.(Sappen is een vies woord vind ik, maar ik vond niets toepasselijker, als iemand iets weet dan vervang ik het)
Dus het recept.
Marineer het vlees in het sap van een citroen, de geraspte schil, olijfolie, een paar takjes rozemarijn en gekneusde look.
Blaker de paprikas zwart, ontdoe ze van het vel en snij het in reepjes.
Zorg dat de patatjes een korstje hebben, ofwel door ze in de oven te bakken ofwel eerst stomen en dan bakken in de pan.
Bak het vlees en laat het een paar minuten rusten alvorens te snijden.
Schik de fetakaas en de paprika op de sla, lag er het vlees en de patatjes op en giet er de paprika-en vleesjus over.
Drup er nog wat balsamicoazijn over.
Slaatje en wat voor een.
Labels: Koken