vrijdag 9 maart 2007

Worstjes met mosterdpuree.


Worstjes met ui en mosterd., originally uploaded by zsazsa.be.

STOP, niet wegklikken, ik weet, het ziet er vies uit, maar het is zalig.
Neem het van mij aan.

Ken je de smaak van lekker, goed gebakken hot-dog-ajuin met ketchup?
Wel, dit is de sjieke versie, de volwassen versie.

Nodig:
-Worstjes
-15 cl ahornstroop
- 8 cl water
- 5 el mosterd
- 2 uien, in ringen gesneden
- aardappelen
- boter
- ei
- melk/room
- 3 el bladpeterselie

-Warm de oven voor op 180°.
-Meng de stroop met het water en de helft van de moster.
-Schik de ui in een ovenschotel, leg de worstjes er op en giet de stroop erover.
-Zet in de oven, keer en bedruip de worstjes regelmatig.
Na 30-40 minuten zijn ze gaar.
-Kook ondertussen de aardappelen en maak er puree van samen met de boter, melk of room en de eidooier.
-Roer er de rest van de mosterd en de bladpeterselie door.


Echt lekker.

8 opmerkingen:

  1. De sosiskes moogt ge zelf opeten maar mosterdpuree is inderdaad heeeeeeeerlijk. Ik maak diene met oude mosterd. Njamnjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kermit9.3.07

    daar klik ik niet voor weg... ik begin daarvan te kwijlen... hm hm... ziet er wreed lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nies9.3.07

    Ok ik heb niet weggeklikt, maar ge had op z'n minst het bord wat proper kunnen maken ;-)
    Verder ziet het er zaaaaalig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem9.3.07

    Wat zijn die drollen bovenop de worst?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er helemaal niet vies uit...zopas heb ik tot mijn spijt de chipolata aan de katten gevoederd. Niet dattie niet meer vers was, maar hij was gewoon...niet lekker. Kan gebeuren. De mosterdpuree probeer ik zeker!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. kermit16.3.07

    juist geprobeerd en zeer lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem7.3.12

    Zijn dat chipolata worstjes? want het zien er eerder weense worstjes uit :) wil het wel eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk gerechtje! Vind niet meteen de hotdogajuinketchup smaak erin terug, maar desalniettemin komt 't hier zeker nog op tafel! Ter info: Mijn vriend is een Deen en volgens hem is dit een gerecht dat ze in Denemarken 'Burning Love' noemen. Schoon toch hé :-)

    BeantwoordenVerwijderen