vrijdag 25 mei 2007

Zo gaat die goed, zo gaat die beter, nog ene kilometer

Bakfiets
Dinsdag reed ik even met de fiets langs de kinderwinkel, eventjes maar want ik weet van vroegere fietspartijtjes dat ik nog wat moet trainen voor echte ritjes.
Het is lekker weer, niet te warm, niet teveel wind, best gezellig zowat fietsen ... ik besluit dus in al mijn overmoedigheid om nog wat verder uit de richting te fietsen, wat verf voor mijn nieuwe draagdoek gaan halen in het plaatselijke handwerkwinkeltje misschien, tuurlijk wel, het gaat toch goed.

En het weer wordt nog aangenamer, de wolken zijn nu helemaal weg, ik voel me al zomers bruinig worden, waarom zouden we niet even oma en opa gaan bezoeken in de aangrenzende gemeente, waarom niet hé?
Mij lief belt, ik vertel hem van mijn plan en hij lacht me uit en raadt me aan om nu al voor de minste miserie rechtsomkeer te maken. Hij voegt nog toe: "Als je maar niet denkt dat ik met die fiets ga terugkomen"
Mor allee, het gras is groen, de zon schijnt, alles komt in orde.

Man man man.

Ik heb nog nooit zo gezweet van heel mijn leven, mijn t-shirt plakte aan mijn rug, mijn broek plakte aan mijn kont, zelfs mijn voorhoofd was bezweet, ik was kapot, dood, op, het was gedaan met mij. Terugkeren kon niet, ik was al serieus over de helft en ik moest liggen en drinken en rusten, vooral rusten.

Ik kijk voortdurend achterom want het kan niet anders dan dat het hier serieus bergop moet gaan, maar ik zie nergens iets glooiends, ik stap meerdere malen af om te controleren of ik echt wel in kleinste verzet sta, ik rijd immers zo traag dat er iets niet kan kloppen, had ik twee wielen ik was omgevallen.
Ik wil niet de indruk wekken dat mensen met bakfietsen idioten zijn die beter een deftige fiets met fietskar hadden gekocht, dus ik doe alsof ik me kiplekker voel en gewoon wat van de omgeving wil zien, ik denk krampachtig niet aan het zweet, de verbeten trek rond de uitgedroogde lippen en het verdacht trage tempo, hey, ik heb een bakfiets, ik ben cool.

Aangekomen bij oma en opa drink ik twee glazen water, eet in een recordtempo een banaan en een doos wafels (net nu ik eens calorieën verbruikt had) en durf niet meer rechtstaan wegens bibberende benen. Jef wil uit mijn glas drinken maar ik kan het niet vasthouden met gestrekte arm wegens dezelfde bibberingen. Mijn grootouders komen niet meer bij. Content dat er toch iemand moet lachen. Volgens mijn grootvader reed de bakker vroeger rond met eenzelfde soort fiets beladen met broden én zonder vitesse én in de mulle zand én na een nacht hard werken.
Kan allemaal goed zijn vroeger deden de mensen wel meer gekke dingen.

Maar ik kom vandaag die fiets niet meer op, en morgen ook niet en gelukkig zijn oma's en opa's altijd bereid om kleinkinderen naar huis te voeren.

12 opmerkingen:

 1. Mathil26.5.07

  Zweetparels op uw voorhoofd, dat is er pas over zeg.
  Verder smakelijk gelachen met uw rit:)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem26.5.07

  Oh, hoe herkenbaar! Wanneer het zonnetje schijnt en ik op de bakfiets ben, dan lonkt altijd de langere mooiere route, terwijl je juist veel meer energie aan het verbruiken bent.

  Jannie (spruitbundig)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat zal wel dat het zo zwaar was, met al die overbodige (maar supermooie!)tralala aan uwe bakfiets ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Paasei29.5.07

  Hadden we U niet gewaarschuwd ? Neem een tweewieler, dat fietst veel soepeler :o)

  Maar ... ge hebt een heel schoon kar, en als ge hem niet meer gebruikt om te fietsen kunt ge er op de foor mee gaan staan aan waarzegster ;o)

  Paasei

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waw, die bakfiets is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Merci!
  Ik kan er wel niet mee fietsen, ik zal er anders begonia's in zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zie net je reactie op jemamause, wat ik me afvroeg, heb je met die open kanten geen last van binnenregende regen, of is je regenhuif wel helemaal toe?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. LOL, van de drie keer dat ik gefietst heb, heeft het geen enkele keer geregend, das chanse hebben hé. ;-)
  Maar allee ik ben wel van plan om Jef daarmee naar school te doen, of toch een paar keer.

  De regenhuif is idd wel helemaal toe, dit dient eerder voor de zon.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Let op met dat naar school brengen! Ik ben begonnen met mijn 2 kindjes:1 naar onthaalmoeder en eentje naar de IBO Speelclub('t is vakantie hé). Ik ben geëindigd met 1 kindje naar onthaalmoeder en van daaruit 4 kindjes naar de Speelclub. Ik heb echt het gat in de markt gevonden bij ons in de buurt: Taxi Triporteur!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dan ga ik toch nog véél spieren moeten kweken me dunkt, fietst jouw fiets dan zo makkelijk of ben jij wielertoerist?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Awel, mijn triporteur trapt heel erg licht moet ik zeggen. Ik fiets anders nooit, maar sinds ik mijn bakfiets heb, ga ik zelfs naar de Colruyt met dat ding. Toegegeven: na die rit met 4 klein mannen (tussen 6 en 3jr oud en een gezamelijk gewicht van ik schat toch 50-60kg) voelde ik het een klein beetje in mijn benen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. die van ons bolt toch ook wel lekker, hoor. Goeie harde banden zijn een must!

  BeantwoordenVerwijderen