dinsdag 5 juni 2007

De moestuin in juni

Moestuin in juni
schorseneren en pastinaken Maïs en courgettes
Veel groen al in de moestuin, nog niet vele eetbaars, maar het komt goed, ik voel het.
Rechts veel blad van de bietjes en er naast de venkel die ik in een gebogen lijn uitgeplant heb, achter de venkel, op hetzelfde perk is winterwortel gezaaid eveneens in een gebogen lijn.

Ik zaai zeer zuinig, niet uit zuinigheid want zaad heb je nooit te weinig, maar omdat ik anders moet uitdunnen en soms doe je daar meer fout dan goed mee, als je wortels uitdunt heb je kans dat de wortelvlieg erop af komt door de geur van de scheutjes. Het komt erop neer dat ik ipv wat zaad in een gleuf te strooien, zaadje voor zaadje zaai, in de grond druk. Schorseneren bijvoorbeeld komen meteen op 10 cm uit elkaar te staan. Zeer zelden komt er een zaadje niet uit, en als het toch voorkomt dan druk ik een nieuw zaadje op de lege plaats.

De schorseneren en pastinaken zijn ook op een gebogen lijn gezaaid, op die manier is er meer be'zaai'bare ruimte en het is ook natuurlijker om niet met rechte lijnen te tuinieren.

De maïs is al steviger dan de maïs op het veld van mijn buur/boer, hij verbouwt natuurlijk geen suikermaïs maar maïsplanten worden toch ongeveer allemaal even hoog denk ik.
Voor de maïs staat een courgetteplant en nog een pompoen(pje) om uit te planten in de composthoop.

2 opmerkingen:

  1. heel schone moestuin maar euh hoe doe je dat in combinatie met de Jef? Als ik met mijnen 18 maander in den hof bezig ben dan moet ik hem constant in de gaten houden :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mathil6.6.07

    Seg, moestuin-vrouw. Hoe zit het met Sien en Maria, mijn douchegordijn wordt al de derde dag op rij gewassen. En vermits het een nieuw was (wij hebben een douche-deur) was het zo vuil toch niet.

    BeantwoordenVerwijderen