zondag 25 november 2007

Bananencake, ofte wat te doen met overrijpe bananen.

BananencakeHier gaan bananen van groen over geel naar donkergeel en in dat stadium is er maar één optie, bananancake
Ik laat sinds ik deze cake ontdekt heb met plezier bananen bruin worden.

Nodig:
100 gr boter
2 dl suiker
2 eieren
2 à 3 geplette bananen
2,5 dl zelfrijzende bloem
1/2 tl zout
Een handje chocoladekorrels desgewenst.

Roer de suiker en de boter romig.
Klop de eieren luchtig en voeg bij het suiker/boter mengsel.
Voeg de geplette bananen toe.
Zeef de bloem over het deeg en voeg als laatste het zout toe.
Stort het deeg in een ingevette cake vorm en zet 50 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

Merci Karla!

10 opmerkingen:

  1. Anoniem26.11.07

    Kan dat ook nog met ander fruit want ik lust geen bananen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kermit27.11.07

    euh wat zijn de zwarte dingen erin? de banaan??
    enfin ik probeer het hier vanavond uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het bruin zijn chocoladekorrels, verdorie, vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem5.12.07

    Getest en goedgekeurd!
    bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. pcomama5.8.10

    Vorige zondag samen met Arno gebakken, de chocoladekorrels wel vervangen door chocoladevlokken voor tussen den boterham :-) Kei-lekker bevonden én supergemakkelijk om samen met de zoon te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. heel lekker en super simpel!
    ik heb het wel met 'muizestrontjes' gemaakt omdat ik geen grote korrels had, maar dat was eigenlijk ook nog wel een leuk zicht zo'n gespikkelde taart :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem16.3.11

    Waarom staan de suiker en de bloem uitgedrukt in dl?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Omdat ik dat zo doorgekregen heb :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Anoniem25.10.14

    Wij hebben het in muffinvorm gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen