zondag 25 november 2007

Goe boke, zalmversie

Goe boke, zalmversieGoe boke, gezond boke ook, vette vis voor de omega-vetzuren en peterselie voor den ijzer en de boter en coctailsaus vergeten we.

Nodig:
-Kruidenboter, die rolletjes.
-Gerookte zalm
-Gesnipperde ui
-Gesnipperde peterselie
-Coctailsaus
-Een broodje

Snij het broodje door, besmeer de onderste helft met kruidenboter.
Schik de zalm op het broodje, bestrooi met de ui en de peterselie.
Besmeer de bovenste helft met coctailsaus.

Doe toe en bijt.

7 opmerkingen:

  1. Anoniem26.11.07

    Hmmm, ziet er zeer lekker uit, al zou ik de coctailsaus veranderen in mierikswortelsaus. De mierikswortel kan je heel gemakkelijk in je kruidentuintje kwijt.

    Groetjes, anonieme lezer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammie. Uwe P. heeft geluk dat hij elke avond zijn voeten bij jullie onder tafel mag schuiven. Mijnen R heeft minder chance.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anonieme, ja dat klinkt wel aannemelijk.
    Maarhoe maak je die saus?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem5.2.08

    Gewoon, mayonaise nemen en daar een beetje geraspte mierikswortel in mengen. Met wat citroensap eventueel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem5.2.08

    En de kleur is bovendien ook beter, want dat oranje van de cocktailsaus en dat zalmroze vloekt. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. LOL, ja dat is een feit, het is wel kitsch.
    Maar ik ga het absoluut proberen.

    BeantwoordenVerwijderen