maandag 21 januari 2008

Vis uit de oven met tomaat en peterselie

Vis met tomatensausIk heb deze vis al vaak gemaakt, zowel met rijst, pasta, puree en gekookte patatjes en het is allemaal heel lekker. Ook de vis kan vanalles zijn, ik heb alleen nog maar Sint-Jacobsvruchten en stevge witte vis gebruikt maar alle andere alternatieven zijn ook goed. Het recept komt uit De smaak van mijn herinnering, zalig boek.

Nodig voor 4-6 personen:
1 kg stevige vis, in stukken gesneden
400 gram tomaten uit blik, gesneden
15 gram peterselie, gehakt
4 grote tenen knoflook, gehakt
sap van 2 citroenen
2 stengels bleekselder, gehakt
1 theelepel suiker
3 eetlepels olijfolie
eventueel brood om erbij te eten

Verwarm de oven voor op 180°
Leg de vis in een ovenschaal waar hij in één laag in kan.
Meng alles, mix eventueel, proef of er nog peper en zout bijmoet en schenk over de vis.
Dek af met aluminiumfolie en zet ongeveer 30 minuten in de oven.
Haal de folie eraf en verhoog de temperatuur tot 200° en laat de vis nog 40-50 minuten bakken tot het vocht is ingedikt en de vis hier en daar bruin is.
Serveer met brood om de heerlijke saus op te deppen.

1 opmerking:

  1. super! dit is één van mijn absolute lieveingsboeken.
    Ik heb het ook al gemaakt met kippeworstjes. Eerst even aanbakken en dan hopla de ovenschotel in.

    mmmmmmmmmmmmmmm

    BeantwoordenVerwijderen