maandag 21 januari 2008

Bananenpudding, ofte het vadsigste dessert aller tijden

Bananenpudding
Ik heb dit nog nooit ergens anders dan thuis gegeten en bij mijn oma voor het eerst, het gerucht doet de ronde dat de schoonzonen bij haar dochters bleven voor dit dessert. En gelijk hadden ze.

De basis voor dit dessert is bechamelsaus en ik maak dit bijgevolg enkel als ik iets met bechamelsaus maak, pastitsio, lasagna, witloof met hesp en kaassaus, .... Je maakt dan de dubbele hoeveelheid saus en schept de helft eruit voor je gaat kruiden.
Dit dessert eet je zowel lauw (wat ik het lekkerst vind) als koud, voeg de bananen pas toe voor het eten.
Als u geen reden buiten goesting hebt om dit te maken zijn dit de hoeveelheden voor 4 personen (hoewel ik makkelijk de helft opkan, maar we gaan niet stoefen)

-60 gram boter
-60 gram bloem
-1 liter melk
-suiker naar smaak
-1 ei, gescheiden, eiwit opgeklopt
-2 bananen, ik vind alleen net rijpe bananen hier lekker in, zeker geen te rijpe

Maak bechamelsaus met de boter, bloem en melk, voeg suiker toe en proef of het zoet genoeg is.
Laat de saus wat afkoelen.
Wanneer het lauw is voeg je de dooier toe en roer alles goed door.
Schep het opgeklopt eiwit toe
Sijn de bananen in dunne schijfjes boven het mengsel en smul of beter vreet u een indigestie.

18 opmerkingen:

  1. calamity jane22.1.08

    het lijkt mij inderdaad een nogal vadsig recept. Voor iemand met mijn omvang al een doodzonde om het te proberen, ... maar ik denk dat ik het toch maar eens probeer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. frele25.1.08

    Dit is inderdaad wel het vadsigste recept dat ik al gelezen heb, maar ik ga het één der dezen toch is proberen, want ik ben ook ongelooflijk nieuwsgierig hoe dit vadsig goedje smaakt!

    En als ik er daarna niet meer kan afblijven en telkens ik bechamelsaus heb, het niet kan weerstaan om dit te maken, dan stuur ik al mijn broeken op om ze te laten uit-nemen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. frele31.1.08

    ok, ik heb gisteren het vadsig dessert uitgetest!

    als basis de bechamel gemaakt, ik heb het gezoet met rietsuiker en heb er nog een beetje sojaroom aan toegevoegd en natuurlijk de banaan, lauw is dit idd het lekkerst!

    maar wel voor u te overboeffe, amai!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. frele31.1.08

    euh, shame on me, was het ei bij het vadsig dessertje vergeten, dus zal ik het nog eens moeten maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mor allee vadsigaard, er nog room bijdoen, ttssss.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem8.3.12

    vandaag gemaakt en vind het niet lekker,men kids ook ni.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit recept viel me direct op in de lijst van al uw receptjes. Eens testen ;).

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klinkt zo vadsig dat ik het gewoon eens ga proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gij ruikt dat gewoon of wat: ik kocht zonet machtig veel bananen zonder te beseffen dat we er nog hadden... Zo. Meteen een doel, zo dadelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Klinkt goed! Enneh...bananen zijn gezond! Bevat kalium etc. Goede reden het vaak te maken :p

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bananen en béchamel??? Dat weet ik toch niet hoor...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ik word al niet goed als ik het lees : een beetje té vadsig voor mij

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb toch een beetje mijn twijfels bij het idee dat ik dit ga lusten... Het zal nog niet voor direct zijn, peis ik :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Klinkt een beetje als de parijse room die mijn papa maakt ook een recept van de oma ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. mmmm, klinkt als het dessertje dat ik zo'n 30 jaar geleden (help, al zo lang???) regelmatig bij mijn beste vriendin mocht proeven. Wij gingen samen te voet naar school, en ik ging haar altijd te vroeg oppikken waardoor er wel eens een dessertje mijn kant opkwam ;). Ik heb mij al jaren afgevraagd wat dat nou toch kon zijn,en dit zou het wel eens kunnen zijn.... effe proberen vandaag - ik ga bechamelsaus maken deze middag (toevallig hé :) ). En dan moet je weten dat ik geen banaan lust, maar dat sloeberde ik gewoon naar binnen. Ben zoooo benieuwd, heb beetje heimwee naar toen....

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Anoniem10.4.16

    zou het nie lekker zijn moest de banaan er nog extra onder gemixt zijn en dan afgewerkt met stukjes?

    BeantwoordenVerwijderen