vrijdag 1 februari 2008

Niet voor jonge kijkertjes: Parende kikkers

Parende kikkersIk weet niet precies hoe kikkers paren maar dit doet er volgens mij wel aan denken. Ik heb het ideaal patroon voor een kikker precies nog niet gevonden, dermee probeerde ik hun mankementen te verbergen door ze op elkaar te leggen.
Wist u trouwens dat een kikker aan zijn "handen" vier vingers heeft en aan zijn "voeten" vijf?
Probeer dat maar eens te tekenen.
De stofjes zijn tweedehands, maar dat had u al wel gezien zeker en de kikkers zijn gevuld met tarwekorrels zodat ze rechtop kunnen blijven zitten.
Voor de oogjes heb ik knopen gebruikt, moest dat niet zo zijn zouden ze gebruikt kunnen worden als kersepitkussen, maar een gloeiende knoop in je nek lijkt me niet zeer aangenaam.

9 opmerkingen:

 1. Maar deze hebben precies met hun ledematen in de shredder gezeten :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als uw ontwerp op peil staat,wil ik er graag bestellen voor mijn kikkervriendjes hier thuis!teminste,als ze de verkoop in gaan???

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kermit2.2.08

  naar mijn model?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb een mooi kikkermodelleke liggen hier. Ik zal ne keer ne foto maken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vraagje, mogen eigenlijk alle soorten stof in de microgolfoven? Ik denk aan ribfluweel, nickyvelours, jeans, tricot, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geen ? eigenlijk, volgens mij wel als daar geen kunststoffen zoals lycra ed inzitten.
  Best eens testen zeker

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wij hadden vroeger thuis een kikkertje gevuld met rijst die we graag door de kamer smeten. vandaag heb ik zelf een poging gedaan een kikker te maken gevuld met kattengrit om in de auto te leggen. ik hoorde namelijk dat dat werkt tegen beslagen ramen. met mijn patroon ben ik ook nog niet tevreden, die uit mijn jeugd was leuker! kwam uiteindelijk op een ander idee en heb dat verder uitgewerkt...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem19.5.12

  ooooh wat een prachtige kikkers! echt jeugdsentiment want mijn moeder heeft vroeger zoiets voor mij gemaakt. ik was helemaal dol op die kikker. graag zou ik er eentje voor mijn dochtertje willen maken....zou ik alsjeblieft het patroon mogen krijgen? superbedankt!
  groetjes niencke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb een kussenloopje voor mijn kersenpitkussentje, en daar zitten knopen aan. Niet echt een probleem in de microgolf eigenlijk. Op 10 seconden zijn ze afgekoeld!

  BeantwoordenVerwijderen