maandag 4 februari 2008

Spruiten gedverdemme

SpruitjespureeMaar spruiten kunnen ook lekker zijn. Geef nu toe, het ziet er best lekker uit hé? En, het beste van al is dat het nog lekkerder is dan het eruit ziet.

Nodig voor 2 personen:
-500 gram spruitjes
-Een doosje Herta-spekjes
-Pijnboompitten
-Teentje look
-Olijfolie
-Peper en zout

Spruitjes
-Kuis de spruitjes, en snij een kruis onderaan. (zie op de foto)
Ik stoom altijd een teentje look bij spruitjes, dan ruikt het minder hard en de smaak past er ook wel bij, ik plet het dus mee met de spruitjes, maar je kan de look er ook weer uithalen of helemaal weglaten natuurlijk.
-Kook of stoom de spruitjes beetgaar
-Bak terwijl de pitten bruin, zonder vetstof
-En bak de spekjes.
-Wanneer de spruitjes beetgaar zijn kap je ze bij de spekjes en prak je alles fijn met een pureestamper.
-Doe er olijfolie bij naar smaak, zodat het smeuïger wordt.
-En strooi er de pijnboompitten over.

Ik maak hier steeds vis bij, gewoon heel simpel, vandaag roodbaarsfilet, gewenteld in bloem met peper en zout, gebakken in cocosolie.

4 opmerkingen:

  1. SPRUITEN ZIJN GEWOON MIJN LIEVELINGSGROENTEN!!! Maar zo heb ik ze nog niet gegeten, dus dat recept gaan wij zeker eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inventieve combinatie. Nog nooit aan gedacht, spruiten met vis. Kan niet slecht zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmmm, dat klinkt lekker! Ga ik zeker eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen