Pralinekes.

Pralinnekes
In de reeks: Hoe maak ik indruk op gasten.
(Gasten die niet meteen een wonder in de keuken zijn, mor kom)
Het recept komt van Nigella, maar het is een interpretatie wegens opgeschreven tijdens een tv-uitzending en niet meteen heel leesbaar.
Maar het is lekker, en dat is al dat telt.
Ik had gedacht dat het hard zou zijn, maar het is net niet hard, en het is ook belangrijk dat je het in hapklare brokjes snijdt want dat is de manier om ze op te eten, hap, kauw, slik, weg.

Nodig:
-350 gram chocolade, ik neem puur puur, maar je neemt de chocolade die je het liefst hebt.
-397 gram gecondenseerde melk, gene zever, zoveel zit er in een klein blikje van Nestlé.
-30 gram boter
-150 gram pistache
-zout

Choco
-Laat de chocolade au bain marie smelten samen met de boter en het zout.
-Meng met de gecondenseerde melk.
-Voeg de noten toe, roer ze er goed door.
-Giet het in een vorm die is bekleed met plasticfolie en zet een paar uur in de koelkast.
-Snij in stukjes, snoep en zet de rest terug in een afgesloten pot in de koelkast.