vrijdag 8 februari 2008

Pralinekes.

Pralinnekes
In de reeks: Hoe maak ik indruk op gasten.
(Gasten die niet meteen een wonder in de keuken zijn, mor kom)
Het recept komt van Nigella, maar het is een interpretatie wegens opgeschreven tijdens een tv-uitzending en niet meteen heel leesbaar.
Maar het is lekker, en dat is al dat telt.
Ik had gedacht dat het hard zou zijn, maar het is net niet hard, en het is ook belangrijk dat je het in hapklare brokjes snijdt want dat is de manier om ze op te eten, hap, kauw, slik, weg.

Nodig:
-350 gram chocolade, ik neem puur puur, maar je neemt de chocolade die je het liefst hebt.
-397 gram gecondenseerde melk, gene zever, zoveel zit er in een klein blikje van Nestlé.
-30 gram boter
-150 gram pistache
-zout

Choco
-Laat de chocolade au bain marie smelten samen met de boter en het zout.
-Meng met de gecondenseerde melk.
-Voeg de noten toe, roer ze er goed door.
-Giet het in een vorm die is bekleed met plasticfolie en zet een paar uur in de koelkast.
-Snij in stukjes, snoep en zet de rest terug in een afgesloten pot in de koelkast.

8 opmerkingen:

  1. En voor wadde is da zout?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem8.2.08

    hmm, dat zou ik ook wel eens willen weten...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Om samen met een tequila en een schijfke citroen te verorberen tijdens het wachten tiens.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Annette24.2.08

    Ja, en ik dacht dat ook even te maken maar bij mij zit er maar 170 gram melk in een klein blikje nestlé, dus een grote erdoor. Nee, dat werd niet hard in de koelkast, ook niet na 24 uur en ook niet een beetje. Ik heb er nog eens 400 gram chocolade door geroerd en nu wordt het misschien wel wat. Wel een beetje veel maar dat vind ik niet zo erg........

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem22.3.08

    hier kan je ook een deel geklopte en een deel ongeklopte slagroom doorheen doen. (geen suiker toevoegen)dan krijg je ijs. als je het langer uit de vriezer hebt heb je overheerlijke chocolademoes. neem eventueel chocolade met hazelnoten. succes, sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit ga ik eens proberen deze kerst.
    Hier ik heb het origineel recept op de site van Nigella gevonden.

    http://www.nigella.com/recipes/view/chocolate-pistachio-fudge-96

    Het zout is gewoon een snuifje zout.
    OF idd voor ne goeie tequila :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze keer probeer ik ze met amandel-, hazel- en cashewnoten! De vorige keer, met pistache, waren ze op in één, twee, drie!

    BeantwoordenVerwijderen