woensdag 13 februari 2008

Wentelteefjes

Wentelteefjes Of gewonnen brood of verloren brood of pain perdu, 't is al eender.
Ik doe er witte suiker op, Mr Zsazsa bruine suiker en Jef ahornsiroop, 't is al eender.
Ik neem 1 à 1,5 ei per persoon, soms doe ik suiker in de eimengeling en soms niet, 't is al eender.

Nodig per ei: 1 el suiker (desgewenst), 1 dl melk en boter voor in de pan.

-Ik gebruik alleen het eigeel, maar u kan evenzeer het eiwit gebruiken als u dat zonde vindt.
-Doe de melk en de suiker bij het ei
-Goed kloppen met een garde
-Smelt de boter in de pan.
-Leg de eerste boterham in het mengsel, draai om, laat even liggen maar zeker niet te lang en leg in de pan.
-Ga verder tot het mengsel op is.
-Vergeet niet in tussen de boterhammen in de pan tijdig te draaien.

Smakelijk!

6 opmerkingen:

  1. ooh maar dát is nu nog eens langgeleden se, goei idee mme zsazsa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sjattie13.2.08

    Als ge alleen het eigeel gebruikt kunt ge 't overgebleven eiwit gebruiken om meringues te bakken, jummie :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 'Klakkers' in de volksmond. Dat wordt hier ook heel regelmatig gemaakt. Onze oudste is er dol op.
    Maar euh.. waarom geen eiwit?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel lekker, jammer genoeg kopen wij alleen nog donkerbruin brood (voor de vezels), en zitten we zelden met overschotjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sharon17.2.08

    en met vanillesuiker en kaneel in je mengsel zijn ze ook heerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tasja, ge moet dat eens proberen, dat is echt nog lekkerder.

    Sharon, jaaaa, ik weet het, lekker hé. :-)

    BeantwoordenVerwijderen