Mmm, schorseneren zijn lekker, en al dat geklaag over schillen en vuile pollen zijn gezeur. Of het is in ieder geval de moeite waard. Als je schorseneren goed wast kan je ze zo koken en achteraf heel makkelijk pellen, of als je ze gaat stoven, zoals in dit gerecht, schil je ze terwijl je ze af en toe onder water houdt, of je kan natuurlijk handschoenen aandoen. Het blijft toch evenveel "werk" als wortelen schillen? Of zie ik nu iets over het hoofd?
Schorseneren met bechamelsaus zijn uiteraard een klassieker én lekker genoeg, maar dit gerecht is nog lekkerder.
Het is een groenteschotel en ik heb er kabeljauw bij gegeven, maar door de hesp kan het ook zo gegeten worden.
Ik stoof de schorseneren in boter, omdat ik dat bij dit lekkerder vind, maar als u liever olie gebruikt, ga vooral uw gang.
Nodig voor 2 personen:
-Aardappelen, geschild, in gewone stukken
-Schorseneren, geschild, in stukken
-Een ui
-20/30 cl room
-Gerookte of rauwe hesp (ham) in dunne reepjes
-Boter
-Kaas om te gratineren
-Peper en zout
-Stoof de schorseneren, stoom de aardappelen.
-Voeg wanneer de schorseneren bijna gaar zijn de ui toe en laat mee garen.
-Wanneer de schorseneren beetgaar zijn giet je de room erbij en laat wat inkoken.
-Doe de gare aardappelen en hesp bij de schorsenenen, roer goed om en doe alles in een ovenschaal.
-Strooi er een laagje kaas over en zet nog een kwartiertje in een warme oven.
Smakelijk
Ovenschotel met schorseneer
Labels: Koken