Effenaf lekker, en gezond ook volgens mij wegens veel onverzadigde vetzuren én ook nog eens volgens Michel Montignac gekookt, denk ik want zoveel ken ik er eigenlijk niet van, maar ik denk het wel, maar in ieder geval heel lekker en dat is eigenlijk alles wat belangrijk is.
Receptje uit de Delicious van vorig jaar, voor vier personen maar familie Zsazsa verorbert dit met gemak onder hun gedrienent.
Nodig 4 personen:
-1 teen knoflook, geplet
-80 ml rode wijn
-1 tl gedroogde chilivlokken
-4 biefstukjes à 150 gram
-2 kleine avocado's, vruchtvlees in plakken
-10 gram basilicumblaadjes
-1 komkommer, in plakjes
-1 rode ui, in partjes
-1 el olijfolie
-2 el rodewijnazijn
-Stop de biefstukjes samen met de wijn, chilivlokken en look in een diepvrieszakje en laat een half uur uit de koelkast marineren (als u een durver bent, anders laat je hem een uur in de koelkast marineren)
-Grill de biefstukjes aan elke kant 5 minuten zodat ze van binnen nog mooi rosé zijn.
-Meng de komkommer met de ajuin, basilicum en avocado's in een kom en schep de olie en azijn erdoor.
-Verdeel de avocadosalade over 4 borden en leg de biefstukjes erop.
Gegrilde chilibiefstuk met avocado
Labels: Koken