zondag 20 april 2008

Postelein

Posteleinslaatje
Lekker slaatje uit de Delicious van maart.

Postelein is volgens mij alleen in biowinkels te verkrijgen en soms in het biostukske van de Delhaize.
Ik heb het al een paar keer gezaaid maar een echt succes kan ik het niet noemen.

Als je lijn toch al naar de botten is of je maalt er niet om, doe dan het citroensap in het overblijvende vet van de pan waarin je het spek gebakken hebt met wat druppels balsamicoazijn.
Maar de vinigrette van het recept is ook lekker.

Nodig:
-1 sjalot
-sap van 1 citroen
-50 gram ontbijtspek
-150 gram winterpostelein
-2 el grof gehakte muntblaadjes
-2 el (witte) balsamicoazijn
-6 à 7 el olijfolie

-Schep de sjalot door het citroensap en laat trekken.
-Bak het spek krokant en laat de spekjes uitlekken op keukenpapier.
-Maak de marinade, breng op smaak met peper en zout.
-Haal de sjalot uit de citroen en meng alles.

3 opmerkingen:

  1. Postelein is inderdaad bijna niet meer te krijgen.Ik herinner me als kind dat het toen heel vaak in de winter werd gegeten in soep en zo.Weer één van die vergeten groenten.Maar alles komt terug, net zoals de bruine tomaat en de pastinaak verschijnt hij binnenkort weer in elke winkel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Annette21.4.08

    Ook lekker met veldsla of raketsla (of een mengeling)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allez, hier doet de postelein het super: sla, soep, ... Ik probeer wat gouden tips los te krijgen van MR; Tuinman zodat het misschien ook bij u gedijd, want van plantjes verzorgen heb ik geen kaas gegeten.

    BeantwoordenVerwijderen