Lekker slaatje uit de Delicious van maart.
Postelein is volgens mij alleen in biowinkels te verkrijgen en soms in het biostukske van de Delhaize.
Ik heb het al een paar keer gezaaid maar een echt succes kan ik het niet noemen.
Als je lijn toch al naar de botten is of je maalt er niet om, doe dan het citroensap in het overblijvende vet van de pan waarin je het spek gebakken hebt met wat druppels balsamicoazijn.
Maar de vinigrette van het recept is ook lekker.
Nodig:
-1 sjalot
-sap van 1 citroen
-50 gram ontbijtspek
-150 gram winterpostelein
-2 el grof gehakte muntblaadjes
-2 el (witte) balsamicoazijn
-6 à 7 el olijfolie
-Schep de sjalot door het citroensap en laat trekken.
-Bak het spek krokant en laat de spekjes uitlekken op keukenpapier.
-Maak de marinade, breng op smaak met peper en zout.
-Haal de sjalot uit de citroen en meng alles.
Postelein
Labels: Koken