maandag 21 juli 2008

De Pingupasta, de ideale picknickpasta.

Pingupasta
Een tijdje geleden gingen we met een paar vriendinnen eten bij "Pingu" (er bevindt zich trouwens ook een "Kermit" in mijn vriendenkring) en zij toverde deze pasta op tafel.
Ik -die alleen maar dingen kookt uit kookboeken- moest en zou het recept loskrijgen. Maar Pingu beweerde bij hoog en bij laag dat er geen recept was maar dat het een kwestie was van alles wat je lekker vindt samen gooien.
Kijk, dat vond ik een ware revelatie.
Hoe gedurfd en al.
Sindsdien heb ik regelmatig ook wat dingen samengegooid en soms is dat best lekker ja, maar deze pasta, de Pingupasta is toch een uitblinker in het genre. Ik maak telkens een driedubbele portie, één portie extra omdat de pasta geweldig lekker is en ik blijf eten en één extra portie voor de dag nadien, want dan is hij zo mogelijk nog lekkerder. En geloof me, hij is lekker, ontzettend lekker!
Ik heb de moeite gedaan om alles zo minutieus mogelijk op te schrijven, dus nu is de Pingupasta een echt recept.
Er zijn twee versies van dit gerecht, de Pinguversie, dat is met zoveel mogelijk kant en klaar gekochte ingrediënten en de Mme Zsazsa-strebers versie. (de tweede versie is ook goedkoper, dus misschien de Gierige-Mme Zsazsa-Strebers-versie)

Het gaat alsvolgt:
(4 porties)
-400 gram penne
-Een dubbele kipfilet (Pingu zegt: Koop een kleine, gebraden kip)
-150-200 gram ontbijtspek (Pingu zegt: Koop gebakken spekjes in de Delhaize)
-2 paprika's (Pingu zegt: Koop gegrilde, ontvelde paprika's)
-Potje zongedroogde tomaten op olie
-Pijnboompitten
-1 el bieslook, gesnipperd
-1/2 el dragon, gesnipperd

Vinaigrette:
-2 el mayonaise
-1 kl mosterd
-2 el olie van de gedroogde tomaten

-Grill de paprika's op de gaspit of onder de grill tot ze zwart zien en stop ze dan in een kom bedekt met plastic folie.
-Snij de tomaatjes in de helft
-Wrijf het vel van de paprika's, haal het binnenste eruit en snij ze in reepjes, doe ze in een grote afgedekte kom samen met de tomaatjes.
-Kook de penne.
-Bak de kipfilet.
-Snij de reepjes spek in vier en bak ze krokant.
-Giet de pasta af en doe het bij in de kom, net als de uit elkaar getrokken, of in stukjes gesneden kip en de spekjes.
-Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
-Meng terwijl de mayonaise met de mosterd en olie.
-Doe de pijnboompitten samen met de gesnipperde kruiden en de vinaigrette bij in de kom en meng alles goed.

Pingu en Mme Zsazsa zeggen: Laat het u smaken!

12 opmerkingen:

  1. Het ziet er niet alleen heerlijk uit, het klinkt ook erg lekker.
    Dit ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmmmmmmm ik zou aan het eten moeten gaan beginnen, maar heb alleen maar zin om te eten, niet om te koken...
    maar ik kook altijd met de natte vingertechniek: alle lekkers bij elkaar en smullen maar! En hopelijk is er genoeg voor de dag erna, want ook ik vind 't dan meestal nog lekkerder

    BeantwoordenVerwijderen
  3. tijdtussendoor21.7.08

    Ik kook altijd op goed geluk, vind ik veel leuker dan een recept te volgen. Al vind ik kookboeken zalig om in te kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. kermit21.7.08

    mor ideaal voor de piknick die we gaan meedoeen in Leuven jom!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik volg ktrn helemaal: ziet er heerlijk uit en de naam zou de kinderen zeker kunnden bekoren (maar dan ook alleen maar de naam helaas!).
    O ja, nog dit: er staat een verrassing op mijn blog...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker! Ik wil al een dikke maand lang een uitgebreid picknicken met wat vrienden, om ook eens te bloggen over gemaksvoedsel in het veld, maar Frank Deboosere wil niet mee werken...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem23.7.08

    Via Olijfje naar Octaview naar jou...

    Wat een geweldige weblog heb jij met de meest prachtige foto's en overheerlijk uitziende recepten!
    Ik ga hier vaker komen!
    Enne... ik zag een paar foto's van jou met Birkenstock slippers. Vond ze eerst niet zo, maar hoe vaker ik ze zie, hoe leuker ik ze vind. Lopen ze echt zo lekker als ze eruit zien???

    groetjes Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo.. ff een account aangemaakt.. ben ik ook niet meer mevrouw anonymous

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik durf het bijna niet vragen, maar komt het daardoor dat Jef... (en Vogel)?
    Btw: stofje en tekening komen er aan, zegt Marjolein!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Maar ooo Tine, ttss alsof het nog mijn schuld zou zijn, ttsss, het lef, ttssss!

    Nicole, Birkenstock zit zalig, ik draag al zomers niks anders, Jef draagt ze ook.
    Maar ... de eerste dagen is het vreemd, en dan wil je niks anders meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo! Hier via Octavie of was het toch Olijfje? Éen van die twee dus. Wat een geweldig blog heb je! Wordt er helemaal blij van. Lees al een paar daagjes mee en dat bevalt goed. En dat laatste recept..ik ga het lekker uitproberen morgen! Mmm..

    Ennuh...birkenstocks, birkenstocks? Wat staat er op de planning om morgen te gaan aanschaffen? Juist ja, een paar Birkenstocks. Al was het maar omdat dit hete weer de hoogzwangere vrouw geen goed doet, voet en vochttechnisch gezien. :-)
    Cu, ik zal hier wel vaker naar terugkeren!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Anoniem26.8.16

    Anno 2016 nog altijd een topper jong. Gegroet, de enige echte Pingu ! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen