O, wat zag mijn oog?
Na de volledige kaalpluk op een paar dagen tijd zijn er weer frambozen!
Frambozen hebben niet het gezonde imago van tomaten, kiwi’s en broccoli. Maar dat is onterecht, schrijven dr. Jules Beekwilder en zijn collega’s in het tijdschrift BioFactors. Per gram bevatten frambozen volgens reageerbuisstudies tien keer meer beschermende anti-oxidanten dan tomaten, ofwel heel veel verbindingen die agressieve moleculen in het lichaam kunnen neutraliseren, en voorkomen dat cellen beschadigen.
‘In frambozen zitten vitamine C en anthocyanines’, zegt Beekwilder. ‘Maar die vind je ook in andere producten. Ongeveer de helft van de anti-oxidantwerking van frambozen wordt echter veroorzaakt door ellagitannines. Die vind je in kleine hoeveelheden in aardbeien, en verder eigenlijk nergens. Onderzoekers denken dat ze ook de werkzame bestanddelen zijn van sommige Chinese geneeskrachtige kruiden.’
Bron: Resource
O, en aardbeien hebben we ook nog, wat zijn we weer goed bezig!