All' amatriciana

Amatriciana
Met de hulp van Nele die in het bezit is van Italiaanse man én Italiaans kookboek kwamen we tot het volgende recept.

Nodig: 4 personen (als je het op zijn italiaans als "primo" eet)
-olijfolie
-100gram pancetta in blokjes
-1 ui in dunne plakjes
-500 gr tomaten ontveld en ontpit en kleingesneden
-1 verse chilipeper ontpit en fijngehakt
-350 gr spaghetti
-zout en peper

Doe wat olie in een pot, doe er de pancetta in en bak tot het vet smelt en de pancetta een kleurtje krijgt.
Doe er de ui bij en fruit hem in 10 min op laag vuur lichtbruin; roer af en toe.
Voeg de tomaat en chilipeper plus zout en peper naar smaak toe en laat alles afgedekt zo'n 40 min pruttelen; voeg zo nodig wat heet water toe.
Kook de spaghetti in een grote pan water met wat zout beetgaar, laat ze uitlekken en roer ze in een warme schaal door de saus.

Je kan eventueel look, een glas wijn of wat rundsbouillon bijdoen en er moet zeker geraspte kaas op, ideaal is een mengsel van pecorino en parmezaan, ik heb er ook graag wat gesnipperde peterselie bij.

Smakelijk!