Ik ben al lang op zoek naar een lekkere bolognese, zo'n saus waar je véél vlees proeft en een vleugje tomaten, geen champignonnen, geen paprika's enfin, niks verschietelijks als je gewoon bolognese verwacht.
Ik ben bij dit uitgekomen, een variatie op verschillende sausen her en der opgepikt, zeer de moeite volgens mij, maar verwacht geen saus in de zin van iets lopends want dan maak je beter een pakje Mama Miracoli.
Het smakelijke van de saus zit hem in het zorgvuldig en lang bakken van het vlees, kap niet zomaar alles samen maar neem echt je tijd.
Nodig:
-800 gram rundsgehakt
-2 uien, gesnipperd
-2 teentjes knoflook, geperst
-2 laurierblaadjes
-2 eetlepels worcestersaus
-2 theelepels zoet paprikapoeder
-Een klontje boter
-Een glas rode wijn
-2 brikken tomatenblokjes
-Een klein bosje peterselie, gehakt
-Fruit de ui in olijfolie tot hij zacht en bruin is.
-Voeg de knoflook toe en dan het vlees.
-Bakt het gehakt rul, voeg dan laurierblaadjes, paprikapoeder en worcestersaus toe en bak 10 minuten.
-Voeg boter toe en bak nog eens 10 minuten tot het gehakt bruin wordt, roer vaak.
-Voeg de wijn toe tot hij volledig verdampt is en kieper er dan de tomatenblokjes bij.
-Wanneer de tomatenblokjes uit elkaar beginnen te vallen doe je er nog een groot glas water bij.
-Breng op smaak met zout en peper.
-Na een klein uur koken zonder deksel op de pan voeg je de peterselie toe en laat je de saus nog 10 minuten sudderen.
Serveer met spaghetti of tagliatelle, parmezaan, een klontje boter en veel rode wijn.
Smakelijk.
Iets bolognese-achig
Labels: Koken