Vrijdag visdag

Zalm met venkel

Dit moest eigenlijk met een hele zalm, dan kon ik de buikholte vullen met kruiden.
Stylistisch zou dat een betere keuze geweest zijn.

Nu ga ik echt mijn best moeten doen om u te overtuigen dat dit écht heel lekker is, want zo ziet het er niet uit komt erbij dat "zalm met venkel" nogal droog en saai klinkt gelijk in: "Ppff het is vrijdag, we zullen maar vis eten zeker."
Zo is het dus niet mensen, dit is écht lekker.
Voila.


Nodig voor vier personen:
-6 stukken zalm of één groot stuk
-1,5 kilo aardappels met rode schil, ongeschild in plakjes van 0,5 cm
-2 jonge venkels, elk in zes stukken
-olijfolie
-klein bosje verse dille
-klein bosje vere bladpeterselie
-klein bosje dragon
-2 biologische (want je gebruikt de schil) citroenen
-extra vierge olijfolie

-Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
-Besprenkel de aardappelen en venkel royaal met olijfolie, hussel door elkaar, kruid met peper en zout en zet in de oven.
-Rasp één citroen boven de kruiden, hak alles samen fijn.
-Snij de citroen in plakjes
-Neem de zalm uit de koelkast en dep droog met wat keukenpapier.
-Maak met een scherp mes inkepingen, kruid met peper en zout en vul de inkepingen met de gehakte kruiden.
-Haal de aardappels uit de oven, schud door elkaar verdeel de schijfjes citroen zo over de aardappelen dat ze straks helemaal bedekt zijn door de zalm en leg die laatste er bovenop.
-Besprenkel met olijfolie en zet weer in de oven.
-Verlaag na een kwartier de oven naar 180° en laat nog een kwartier in de oven.
-Controleer of de vis gaar is, haal uit de oven, knijp de resterende citroen er over uit en besprenkel met de extra vierge olijfolie.

Ah zo lekker seg!

Zalm met venkel

Ik rasp sinds kort citroenen met dit, dat ik hier kocht waar ze nog allemaal leuke keukendingen van dat merk hebben zoals dit en nog veel meer.

Het recept komt uit de Delicious van juli 2010, maar dat boekje ligt al niet meer in de winkel maar dat is niet erg want voor de rest stond er precies niet veel meer in.