woensdag 23 februari 2011

Week 8

peinzen bij de ochtendkoffie
Week 8, de week waarin de puber smeekte voor savooi. Zijn gebeden werden aanhoord want in de biomand zat een schoon savooi, weliswaar verstopt onder drie broccolistronken maar ze zat er. Een dag was al ingevuld, savooihutsepot, waar pubers blijkbaar wakker van liggen, het is eens iets anders dan een eigenaardig kapsel dat maar niet wil lukken.
Voor de rest zijn er dus drie broccoli's te "verwerken", ik vind dat niet tof jong, zo drie keer dezelfde groente op een week, er zijn toch toffere zaken in den hof voor de moment? Pastinaken, spruitjes, bietjes of schorseneren bijvoorbeeld, die laatsten zaten er wel in en ik ga ze gewoon stoven gelijk Photo-copy al vertelde. Bij de gestoofde schorseneren ga ik een salade van gerookte forel, gestoomde aardappels en tuinkers geven met een dressing van crème fraîche, citroen en olijfolie. Dat klinkt inderdaad gelijk uit een kookboek. De rest van de week eten we uiteraard even verfijnd, daar kan je donder op zeggen.

Dinsdag: Penne met broccoli en champignonnen, een bladerdeegtaartje met kaas, mosterd en tomaatjes en een geweldig slaatje van waterkers, peer en nootjes, écht keilekker dat laatste, het geheim zit er in dat je een stuk peer raspt zodat het samen met wat citroensap en olie een hemelse vinaigrette wordt. De pasta met broccoli was euhm voedzaam... en wééral uit Vegetarisch genieten, ik vraag mij toch af waar die lekkere recepten dan staan?
Woensdag: Gebakken schorseneren met de aardappel-forelsalade
Donderdag: Rog in tomatensaus met warm brood en broccoli met ansjovisdressing
Vrijdag: Witlooftaart met honing en tijm en een broccolisalade
Zaterdag: Hutsepot met savooi gelijk vorige week en de week daarvoor en ...
Zondag: Kikkererwtencurry, naan, raïta en tomatenkoriandersalsa
Maandag: Verse tagliatelle met zoete tomatensaus en gebakken ricotta en iets saladerigs

de lunch
Moest u zich dat ooit afvragen, er wordt hier niet alleen avondgegeten (geavondeet) maar ook geluncht, maar dat tonen we alleen als het er zo uitziet.
Zo zijn we wel.

15 opmerkingen:

  1. Oh, wat zou ik maar al te graag iedere dag mee aan uw tafel aanschuiven.

    PS: De wortelsoep met kokos & curry van enkele weekmenu's geleden: délicieux!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gebakken ricotta? hoe doe je dat? ben nogal zot van ricotta, daarmede,...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet dat er toch weer heerlijk uit!
    Ik had pas ook opeens veel broccoli, en heb er maar een soepje van gemaakt. Koken met een uitje, pureren, boullionblokje erbij, stuk blauwe kaas en beetje creme fraiche. Goed te eten en in één keer door je broccoli heen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb net een groententaart met brocolli en spek gemaakt, super eenvoudig en vinden mijn kinderen trouwens heeel lekker (zijn wel nog geen pubers dus weet niet of dat nog zal veranderen). Heb er foto's van getrokken om het recept te bloggen, maar is voorlopig nog niet gebeurt.Dus als ge nog inspiratie zoekt....

    k

    BeantwoordenVerwijderen
  5. * ffffrrrppppttt*

    (het geluid van een kwijlende zwangere lezer die deze avond wat later gaat eten en met nog een half uur te gaan bijna om komt van de honger, neen herstel, TREK

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier wil mijn man altijd hutsepot maken, tegenwoordig. Hopelijk geen voorbode van een opflakkerende puberteit. Het voordeel is dat er veel overschotjes in zo'n hutsepot kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Te veel broccoli kan niet!
    Hier zouden er al 2 in een maaltijdbroccolisoep gegaan zijn en 1 in een broccoli-zalm-quiche.
    Mmmm!
    Ik breng er elke week 2 mee van de markt. Dat is zo een van die groenten die elke week in mijn weekmenu MOET!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. de groentezak van "het stad" bevatte deze week muur. Was de boer én van z'n onkruid verlost én van z'n wekelijks vraagstuk verlost; wat stoppen we nu weer in die zak? De grapjas. Maar bio was het :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Klinkt echt heel lekker, bedankt voor de inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Maryvonne23.2.11

    Je kan van Broccoli ook een heerlijke salade maken...
    Kijk op de blog van smittenkitchen bij salads, echt waar, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoe is het intussen met je oog, Mme Zsazsa?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ik heb hier ook een giga savooi liggen... voor mijnen allénen ;)
    Dat wordt dus ook een savooistamppot iets en soep denk ik...
    Trowuens : ik vind dat wel een heel schone groente !

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wow, het ziet hier ineens een beeteken anders uit. Even wennen maar verandering van spijs doet eten zeggen ze hé.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Er is maar één groente die ik echt niet lust, en da's broccoli. Ik maak er alleen soep van.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Haha, das grappig. Schone gerechtjes, daar trekt men al eens een fotootje van :) Een boterham met choco heeft zoveel sex appeal niet :p

    BeantwoordenVerwijderen