Week 8

peinzen bij de ochtendkoffie
Week 8, de week waarin de puber smeekte voor savooi. Zijn gebeden werden aanhoord want in de biomand zat een schoon savooi, weliswaar verstopt onder drie broccolistronken maar ze zat er. Een dag was al ingevuld, savooihutsepot, waar pubers blijkbaar wakker van liggen, het is eens iets anders dan een eigenaardig kapsel dat maar niet wil lukken.
Voor de rest zijn er dus drie broccoli's te "verwerken", ik vind dat niet tof jong, zo drie keer dezelfde groente op een week, er zijn toch toffere zaken in den hof voor de moment? Pastinaken, spruitjes, bietjes of schorseneren bijvoorbeeld, die laatsten zaten er wel in en ik ga ze gewoon stoven gelijk Photo-copy al vertelde. Bij de gestoofde schorseneren ga ik een salade van gerookte forel, gestoomde aardappels en tuinkers geven met een dressing van crème fraîche, citroen en olijfolie. Dat klinkt inderdaad gelijk uit een kookboek. De rest van de week eten we uiteraard even verfijnd, daar kan je donder op zeggen.

Dinsdag: Penne met broccoli en champignonnen, een bladerdeegtaartje met kaas, mosterd en tomaatjes en een geweldig slaatje van waterkers, peer en nootjes, écht keilekker dat laatste, het geheim zit er in dat je een stuk peer raspt zodat het samen met wat citroensap en olie een hemelse vinaigrette wordt. De pasta met broccoli was euhm voedzaam... en wééral uit Vegetarisch genieten, ik vraag mij toch af waar die lekkere recepten dan staan?
Woensdag: Gebakken schorseneren met de aardappel-forelsalade
Donderdag: Rog in tomatensaus met warm brood en broccoli met ansjovisdressing
Vrijdag: Witlooftaart met honing en tijm en een broccolisalade
Zaterdag: Hutsepot met savooi gelijk vorige week en de week daarvoor en ...
Zondag: Kikkererwtencurry, naan, raïta en tomatenkoriandersalsa
Maandag: Verse tagliatelle met zoete tomatensaus en gebakken ricotta en iets saladerigs

de lunch
Moest u zich dat ooit afvragen, er wordt hier niet alleen avondgegeten (geavondeet) maar ook geluncht, maar dat tonen we alleen als het er zo uitziet.
Zo zijn we wel.