Week 12

Week 12
Alvorens u Het Moestuinplan 2011 te tonen (straks) heb ik het eerst even over De Maaltijd.

Vanuit een plaatske in de zon presenteer ik u week 12, de week met weeral witloof, ik ben ondertussen op het soeppunt aangekomen, gelukkig eet Mr Zsazsa graag witloofsoep en is er toch iemand content met dit gewas.
Week 12 is ook de week waarin ik nog eens iets maak van Jeroen Meus, ik kijk niet meer zo consequent, maar vorige week maakte bij zeebaarsfilet met rijst en dat zag er geweldig uit, ik grijp ook graag elke gelegenheid om rijst te eten.
Ik vind dat trouwens wel een gemiste kans dat hij niet wat meer vegetarisch kookt. En als er dan iets vegetarisch op het menu staat is dat elke keer bijna verontschuldigend, terwijl dat de mensen die wegzappen omdat er geen grote lap vlees in de pan ligt ook wegzappen als er gember, koriander of andere "vreemde" dingen worden gebruikt, zou ik geen gelijk hebben?
Ik hoor ze het al zeggen: "Da is wel genen dagelijkse kost hé Meuske!"
Misschien moet er maar eens iemand ontzettend populair een vegetarisch kookprogramma tegen prime-time aan krijgen, dat dan ook twee keer per dag herhaald wordt, Simonneke van Thuis of Bart de Wever ofzo.

Bon, genoeg gepreekt, wat zat er deze week in de zak:
Kropsla, tomaten, wortels, broccoli, uien en witloof.
Maandag: Spaghetti carbonara gelijk d' echte, met ei ipv met room gelijk ik altijd halfslachtig doe, van de mijne wordt ge mottiger, dat is zowat het enige verschil vond ik.
Dinsdag: Spaanse tortilla (de omelet, niet de pannenkoek) met zoete kropsla, gepofte bietjes, vers gebakken brood en cannelliniboontjes met tomaat.
Het was de bedoeling om bij de bietjes gebakken haloumi te geven, maar uiteindelijk vond ik dat ik al hard genoeg mijn best gedaan had en heb ik het zo gelaten, en de bieten bijgevolg allemaal alleen op moeten eten.
De cannelliniboontjes kwamen uit blik en gingen in de oven met wat salie, gehalveerde tomaten en look, de twee laatsten heb ik gepureerd tot een sausje, de salie wegsmijten, nog wat olijfolie en rode wijnazijn er bij en klaar.
Woensdag: Penne met broccoli, geroosterde amandelen en gerookte makreel met een slaatje van venkel en appelsienpartjes.
Donderdag: Zeebaars met provençaalse saus en rijst
Vrijdag: Wortelpuree met spek
Zaterdag: Linzensoep met pasta uit het Jamie Olivermagazine
Zondag: Prei- of witlooftaart met gevulde tomaten uit het Veltkookboek.