woensdag 30 maart 2011

Week 13

IMG_3043
Week 13, die met de beslissing.
De beslissing dat ik geen rapen wil, niet in mijn eten, niet in mijnen hof.
Geen probleem, dan is er meer plaats voor savooikool, iets wat hier geweldig in de smaak valt en dan ook nog eens met altijd hetzelfde recept wat ge hieronder terug vindt.

In de zak: wortelen, uien, meiraapjes, prei, paksoi, radijs en savooikool
Maandag: Witlooftaart met gevulde tomaten en zoete kropsla, dit stond eigenlijk zondag op het programma, maar een kater strooide roet in het eten, het werd eten bij de buren en de menu van zondag op maandag. De taart was die van Jeroen Meus en viel in de smaak, de tomaten daarentegen waren vreselijk flauw.
Dinsdag: Oriëntaalse wok met noedels en een slaatje van komkommer en radijs, ook lekker en dat recept staat hier ook al.
Woensdag: Savooiestomp met rookworst
Donderdag: Tongfilet met kappertjes, boter en natte polenta, maar hierover wordt nog druk gediscussieerd, de puber wil al weken afhaaleten en vindt dat hij dat verdient tijdens de examens.
Vrijdag: Aardperenslaatje met spekjes, dat stond hier al eens op de menu en afgelopen week zag ik dat -een pak smakelijker- passeren bij Photo-copy.
Zaterdag: Tapasavond
Zondag: Preitaart met een lekker slaatje, ik ga die taart maken met het traaggegaarde preirecept en dat gaat keilekker zijn, ik weet dat nu al.

Week 13

6 opmerkingen:

 1. Beste Mme Zsazsa,
  vorige week woensdag stond er "Penne met broccoli, geroosterde amandelen en gerookte makreel op uw weekmenue". Hmmm, dacht ik, dat wil ik ook! Visje gekocht, broccoli en ook amandelen, penne hadden we nog in de kast... morgen dus!
  Maar... hoe moet het precies? Gewoon pasta koken, visstukjes, geroosterde (?) amandelen, nog net knapperige broccoli erbij, roeren, klaar?
  Of toch helemaal anders? Sausje erbij misschien?
  Zou u iets meer kunnen verklappen?
  Ben heel benieuwd.
  Groetjes en alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De vis moet al gerookt zijn, anders zou ik niet weten wat ermee te doen, mss bakken ofzo?
  De pasta koken, op het eind de broccoli erbij, de amandelen roosteren, knoflook in wat olie warm laten worden, wat groentebouillon erbij, laten inkoken, dan wat room erbij en alles samen kappen, dat was heel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet anders wel weg met uw raapkens zenne. ;-)
  Dat slaatje met aardpeer en spek is echt megalekker. Niet te doen jong!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem31.3.11

  Moh, geeft dieje jong z'n afhaaleten maar! De examenperiode is nu ni direct de fijnste periode en zo eens vettig eten kan dan goed doen! Bovendien eten jullie vaak al gezond zo te zien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. alé zsazsa, raapjes gevuld met ricotta.... mmmmm
  maar goed, ieder z'n ding hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was heerlijk! Dat gaan we zeker vaker eten.
  Bedankt voor het recept!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen