woensdag 25 mei 2011

Fattoush op woensdag

Fattoush

Elke dag een fotooke trekken van het avondeten is zo onderhand al een gewoonte geworden, mijn huisgenoten beginnen pas te eten als ik hun de toestemming geef en gisteren nog zei Jef tegen mijn vader: "Wacht, ze moet nog een foto trekken!" Om maar te zeggen dat het gebruik hier ingeburgerd is. Abel is de enige die het nog niet helemaal doorheeft en als er een hand op een foto staat dan weet u vanwaar ze komt.
Als het eten dan ook nog eens lekker is dan laad ik dat op bij Flickr en als het heel lekker is dan post ik het hier.
Dat wil dus zeggen dat u dit best eens uittest.

Het recept komt uit mijn nieuw favoriet kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi, aangeraden door Jonge sla en oh zo goed bevonden. Ik heb al het plan opgevat om gewoon alles klaar te maken, ondertussen zit ik aan gerecht vijf ofzo.
Ik vermoed dat hij hier niet komt lezen dus ik geef het u even mee.

Voor vier personen (en dat waren we, maar twee van ons waren min 6 en alles was op, dus doe alles misschien maal 1,5)
-40 gram quinoa (dat is dus idd niks en geen typfout)
-300 gam zuurdesembrood (of pitabroodjes ofzo)
-3/4 dl olijfolie
-4 rijpe tomaten, samen 400 gram (geweldig, hij geeft exacte informatie), in stukken gehakt
-3 minikomkommers, in plakjes
-1/2 kleine rode ui, in flinterdunne ringen
-4 el fijngesneden koriander
-1,5 el fijngesneden munt
-2 el fijngesneden peterselie
-1 el citroensap
-3/4 el rodewijnazijn
-2 kleine tenen knoflook, fijngehakt
-zout en peper

-Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen en doe al de rest (zonder het brood) terwijl in een grote kom.
-Rooster het brood, snij in hapklare stukken en doe samen met de gare quinoa bij in de kom.
-Roeren, proeven, bijkruiden en opdienen!

Ik at dit samen met houmous en geroosterde aubergineprut.
Oe, mannekes!

16 opmerkingen:

  1. Het mag trouwens, andermans recepten bloggen! Als de tekst maar aan uw eigen geest ontsproten is. Leerde ik hier: http://www.verbeelding.org/2011/05/19/goddelijke-brownies-2/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet wat er vanavond op tafel komt hiero ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hmmmm!! Dank u voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mmm dit smaakt vast ook goed op donderdag :-) dank voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier nog zo'n Plentyfan. Dit heb ik nog niet gemaakt, maar het ziet er zo lekker uit!

    Ik heb overlaatst zijn mangoauberginedingen gemaakt, ook echt enorm lekker: http://www.talesfromthecrib.be/tftc/archives/2011/04/yotams-extreem-.php

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Maar dat ziet er lekker uit, dat gaan we zeker eens proberen!!
    Bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Yum, zeker het proberen waard! Waar heb jij je quinoa gekocht, bij de natuurwinkel?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Linsy26.5.11

    eten die van u da allemaal op
    als ik zoiets op tafel zou zetten zouden er al 3 van de 4 hun neus optrekken

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De quinoa komt van de bioplanet, de natuurwinkel dus, maar ze hebben dat hier ook in de Delhaize.

    Linsy, dat zit vol met lekkere dingen, tomaat en komkommer eten ze hier bijna elke dag en groene spikkels daar hebben ze mee leren leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vond je blog altijd al erg inspirerend, ging er bijna als bezeten door stikken, moet ondertussen mijn plaats achter mijn bernina steeds vaker afstaan aan mijn drie dochters,... Maar nu jaag je me ook nog op kosten! Ik kocht Plenty. Als vegetariër is een tip voor een goed kookboek steeds welkom! Ben benieuwd... Merci! En blijven schrijven, love your style!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat ziet er goed uit. ik probeerde nog niet eerder quinoa, maar nu ga ik dat zeker doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Haha, ik ken dat. Mijn man en vrienden weten naderhand al dat er eerst een flits moet afgegaan zijn vooraleer er te eten valt! :) Tof receptje

    BeantwoordenVerwijderen
  13. klinkt lekker ziet er lekker uit een goede reden om eens te proberen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wordt straks gemaakt en als het heerlijk wordt bevonden komt het donderdag op de communietafel, joehoe!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Quinoa is er ook bij de wereldwinkel, daarstraks gekocht, daarnet gegeten :)
    We twijfelden of we in deze tijden de komkommers moesten schillen...komkommertijden, maar deden het toch niet.
    Wat we wat minder vonden was dat het (pita) brood als snel heel wak is. En dan proefde het een beetje als deeg dat nog niet gaar is...Voor de communie? Twijfelgeval, ga hier nog eens de recepten doorzoeken...

    BeantwoordenVerwijderen