Week 19

Week 19

Maandag: Aspergerisotto met een slaatje van Chinese kool en spekjes, voor de risotto kookte ik eerst de asperges zodat ik dat water als bouillon (versterkt met een bouillonblokje) kon gebruiken voor de risotto, die maakte ik op de gewone manier, uit fruiten in boter/olie, rijst en wijn erbij en als de wijn weggekookt is al de bouillon in één keer in de pot (dubbele hoeveelheid rijst) en op het eind de asperges, klaar. De Chinese kool is een overblijvertje van twee weken geleden, blijkbaar nog zo'n groente die je kan vergeten in de koelkast. Het recept, de kool een paar minuten blancheren, terwijl wat spekjes bakken en een vinaigrette maken met rode wijazijn, olijfolie, agavesiroop en mosterd. De kool goed uitschudden, alles mengen en klaar.
Dinsdag: Een gierstslaatje met pizza, gelijk ik gisteren al vertelde.
Woensdag: Gnocci van ricotta, spinazie en munt, een receptje van Donna Hay met gebakken paddenstoelen onder wat sla gemengd en een overschotje van de gierstsalade van gisteren met wat blokjes feta gemengd.
Donderdag: Gegrilde tonijn met salsa van tomaten en koriander en dan zou ik daar nog iets willen bijmaken maar wat, pasta gaat niet bij koriander, rijst is zo droog, brood dan maar?
Vrijdag: Macaroni met kaas, uit het boek op de foto. Iets simpel en snel, de puber moet gaan lopen en we gaan hem allen aanmoedigen aan de zijlijn. Ik denk nu wel niet dat de macaroni hem goed gaat bekomen.
Zaterdag: Ratatouille met spinazie-fetataartjes en courgetterösti's, geen beignets, vergissing. De taartjes zijn een mengeling van de twee vermelde ingrediënten deels verpakt in filodeeg.
Zondag: Mexicaans brunch-lunch, hieronder op foto want dat is wat teveel uitleg.

Mexicans ontbijt

Meer weekmenu's hier: weekmenuten.blogspot.com