Den dinsdag

Den dinsdag Een foto van mijn weekmenu ben ik vergeten, maar het eten van vanavond, dat staat er op.
Gierst met courgette en een pizza (drie eigenlijk) met ricotta en spinazie.

Het lekkerste vind ik courgette in een soort van tabouleh, maar omdat er geen zuiderse groenten in mijn mand zaten is het een iets gewijzigde versie geworden die zeker niet onderdoet voor de oorspronkelijke, vraag maar aan Buurvrouw n° 9 die hier 'toevallig' binnen kwam vallen rond etenstijd.

Het recept:
-Gierst, couscous, bulgur, ... koken al dan niet met een bouillonblokje
-Courgette in plakjes snijden en bakken in wat olijfolie
-Look toevoegen en wat laten meebakken
-Maak een vinaigrette van citroensap en olijfolie en doe dit samen met een hoop gehakte tuinkruiden (veel munt, rucola, peterselie, bieslook, ...) bij de gierst, meng en breng op smaak met peper en zout.
-Serveer lauw, dat vind ik toch het lekkerst.

Dan de pizza, heeft er iemand een idee waarom spinazie meestal met ricotta gegeten wordt? Ik at dit jaar al spinazie-ricottalasagna, tagliatelli, cannelloni en nu ook pizza. Omdat ik nu toch bezig ben geef ik ook hier het recept maar van.

Ik gebruikte het -het perfecte- pizzadeegrecept van Donna Hay. Op de pizza komt tomatenpassata gekruid met peper, zout en oregano, daarop een laagje snel gestoofde spinazie en dan de ricotta. Afwerken met wat parmezaanse kaas en olijfolie, 12 minuten in een hete oven en klaar.

Morgen alle andere dagen voor het geval u daarop zit te wachten en anders ook.