dinsdag 17 mei 2011

Week 20

Weekmenu in de snijbiet
Week 20, ook wel de week met de nieuwe kookboeken, ik ga u dat nog eens allemaal vertellen, eerst uittesten.
Het weekend van week 19 mislukte nogal, dat gebeurt nog wel eens, daarom aten we een soort van twee hoofdmaaltijden op één dag, drie eigenlijk, want voor de kinderen maakte ik van de overblijvende courgettes tomatensaus -ja, ik kan dat, het proeft wel nergens naar, maar de linzen zouden ze nog lauwer onthaald hebben, eigen schuld dus- erbij gaf ik ook nog geroosterd stokbrood, ingesmeerd met kruidenolie, want iets mag het hebben.


Maandag: Linzen met geroosterde aubergine, tomaten-courgettesaus met pasta en feta-spinaziefilotaart.
Geroosterde aubergine maak je op net dezelfde manier als geroosterde paprika, op de vlam van een gasvuur leggen en draaien tot alles zwart ziet, paprika moet je dan even laten stomen in een zak, maar bij aubergine kan je meteen het vruchtvlees er uit halen, dat wat laten uitlekken, kruiden met peper en zout en wat citroensap -pezoci zouden de hippe mensen zeggen- hemels! De linzen maakte ik op ongeveer deze manier klaar, de linzen op een bord, daarop wat van de auberginepasta en dan een kwak Griekse yoghurt, ik zei het al ... hemels.
Dinsdag: Stoofpot van snijbiet en kikkererwten (de tamarinde vond ik niet) met rijst en een Marokkaans wortelslaatje. Geen vlees én snijbiet in één recept, dat is niet bepaald waar de puber aan denkt voor het avondmaal, maar ik heb geen geklaag gehoord. Ik kan zelfs zeggen dat dit het lekkerste snijbietrecept ooit is.
Ik ben een beetje te lui om het recept over te typen dus dat heeft u nog te goed van me.
Ipv tamarinde gebruikte ik citroenzest, geen idee of dat een beetje in de buurt komt, maar ik vond dat toch een verdienstelijke poging van mezelf.
Woensdag: Nieuwe aardappeltjes met boontjes en gerookte zalm, een zomerse variant op dit.
Donderdag: Garnalenkorma met rijst, papadums en heel de Indiase bataklan, ik ga dat gewoon kopen denk ik die papadums.
Vrijdag: Broccolitaart met gorgonzola en wat lekkere tomaten
Zaterdag: Witloofsoep met brood voor de mannelijke bewoners van de Zsazsa mansion, het enige vrouwelijke exemplaar gaat 'Proeven van de blaadjes en dolen door het bos' en eigenlijk weet u nu niet veel meer dan ik, feit is dat ik pas zondag tegen de middag terug ben.
Zondag: Dus gaan we voor zondag nog niks plannen, want wie weet heeft Mr Zsazsa wel iets in de oven staan!

Spinazie met feta in filodeeg
De maandag, hier ongeveer het recept.

Den dinsdagHet allerlekkerste snijbietrecept tot nu toe


Peultjes en viooltjes
Volgende week mss wel peultjes!

3 opmerkingen:

 1. Ik maakte zaterdag iets gelijkaardig als uwe maandag maar dan volgens 30 minuten Jamie. Ook lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leila17.5.11

  Hmm ik vind dat citroen niet zoals tamarinde smaakt. Maar ik zou ook niet kunnen beschrijven hoe het dan wel smaakt. En als je geen tamarinde in de Vlaandersch vindt, dan moet je gaan kijken in Kam Yuen, de grootste Aziatische supermarkt van Brussel! Daar hebben ze àlles! Gefrituurde varkenshuid enzo. http://www.kamyuen.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geweldig, ik zie da al zo voor mij da ge vrolijk en blij uwe menu in den hof gaat fotograferen :p

  BeantwoordenVerwijderen