Week 21

Week 21

Week 21, de week waar ik op één dag bijna van heel mijn groentepakket vanaf was, zelfs een gewraakt raapje ging er in (de rest gaat dus naar de buren, écht, bleirgh).
We zitten nu al in week 21 en eigenlijk is de opbrengst in de moestuin nog altijd te verwaarlozen, ik ga daar volgend jaar toch meer werk van maken om vroeger uit de moestuin te kunnen eten.
Het zal natuurlijk ook met de droogte te maken hebben, zouden we anders al niet omgekomen zijn in de courgettes?

Den dinsdag
Dinsdag

Maandag: Snijbiet met boterboontjes en couscous. Werkelijk waar het mottigste gerecht dat ik ooit gemaakt heb en als ik dat dan zo mottig zie wezen kan ik dat echt niet meer binnenkrijgen, belachelijk natuurlijk, maar ik had daar echt geen goesting meer in. Gelukkig zag de couscous er wel lekker uit en was het ontbijt nogal aan de verzadigde kant.
Dinsdag: Groentepakketkorma met basmatirijst, papadums en de chutney van vorige week. Dat was dan werkelijk waar heel lekker en simpel, een ui fruiten, daar currypoeder of zo'n potje currymengsel bijkappen en even meebakken. Voldoende cocosmelk toevoegen en dan de groentes in volgorde van stevigheid erbij. Hier was dat wortelen - raapje - paksoistelen - bloemkool - koolrabi en paksoibladeren. Rijst koken, eventueel wat geschaafde amandelschilfers erover en snel deze tomatensalade in elkaar toveren en dan terwijl alles suddert de papadums microgolven.
Woensdag: Fattoush met quinoa daarbij gegrilde halloumi en hummus of houmous of zoiets.
Donderdag: Vispaella, ik kocht vorige week een paellapan en ga dit recept eens testen. Als het echt lekker is ga ik de uitdaging aan en laat ik mijn Spaanse buurvrouw proeven.
Vrijdag: Penne met aubergine, mozzarella en tomatensaus, jum!
Zondag: Raapstelenpuree met zalm, als we goesting hebben.